Наркотрафік у виправний центр біля Рівного: в установі прокоментували інцидент

987 0

Ми у соцмережах:

Наркотрафік у виправний центр біля Рівного: в установі прокоментували інцидент

У Городоцькому виправному центрі неподалік Рівного провели "заходи з відшукання предметів та речовин, які мають значення для кримінального провадження".

Про це йдеться у відповіді на запит Суспільного до Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань. У квітні правоохоронці провели там обшуки у справі про наркотрафік та повідомили, що викрили так званого "смотрящого".

Передісторія
21 квітня правоохоронці обшукали державну установу Городоцький виправний центр та оселю 42-річного рівнянина. Обшуки проводили в рамках розслідування за фактом незаконного обігу наркотиків, в тому числі й продажу та передачі їх до місць позбавлення чи обмеження волі, – повідомили в пресслужбі прокуратури. Саме провадження розслідували ще із серпня 2020-го року.

Під час обшуків у Центрі та у рівнянина разом знайшли 50 таблеток бупренорфіну та близько 30 таблеток димедролу, розфасований у пакети канабіс, шприци, мобільні телефони, гроші, банківські картки та "чорнові" записи.

У Департаменті боротьби із наркозлочинністю зазначили, що такий наркобізнес у виправному центрі організував 24-річний чоловік з Івано-Франківщини, який називає себе "смотрящим" за закладом. У занятті наркоторгівлею йому допомагали двоє ув'язнених та рівнянин, у якого й проводили обшук.

Наркотики продавали засудженим по 300 гривень за таблетку. А нарковмісні пігулки купували у чотирьох медзакладах міста за програмою замісної підтримувальної терапії.

Що відповіли у виправному центрі
Після обшуків ситуацію в закладі телефоном не коментували та попросили надіслати інформаційний запит.

У відповіді Суспільному підтвердили, що правоохоронці "провели заходи щодо відшукання предметів та речовин, які мають значення для кримінального провадження".

"Заходи по протидії незаконному обігу наркотиків та недопущення ix потрапляння на територію установ здійснюються оперативними співробітниками установ Рівненської області постійно. В разі отримання інформації про організацію доставки наркотиків на територію установ виконання покарань, співробітниками буде проведено комплекс заходів передбачених діючим законодавством, для документування протиправної діяльності причетних до цього осіб", – йдеться у відповіді на запит.

Суспільне також запитувало, чи будуть проводити службову перевірку працівників Городоцького виправного центру після цієї ситуації. У запиті на це не відповіли. Там зазначено таке:

"У разі необхідності в рамках зазначеного кримінального провадження правоохоронними органами буде проведено і інші заходи." 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також