«Народний фронт» готується до парламентських виборів

1464 1

Ми у соцмережах:

«Народний фронт» готується до парламентських виборів

Нова Верховна Рада України, нова коаліція і новий уряд. Таке завдання поставили перед собою делегати політичної партії «Народний фронт», з’їзд якої днями відбувся у Києві. Нагадаємо, лідер цієї політичної сили Арсеній Яценюк заявив, що не братиме участі у президентських виборах. За словами екс-прем’єр-міністра, наразі виграти вибори президента України його політичній силі не вдасться.

Арсеній Яценюк, лідер політичної партії «Народний фронт»:

— Це непросте рішення, яке не можна приймати з точки зору емоції чи політичної кон’юнктури. Внаслідок масованої дискредитаційної кампанії, просто відвертої брехні, коли брехали 22 відсоткам виборців «Народного фронту» і всьому українському народу, сьогодні немає достатньої висоти, щоб виграти вибори президента України в 2019 році.

Нагадаємо, політична партія «Народний фронт» перемогла на виборах у 2014 році, набравши 22% голосів. До складу уряду «фронтовики» делегували своїх представників, серед яких міністр МВС Арсен Аваков, очільниця Міносвіти Лілія Гриневич, міністр юстиції Павло Петренко, міністр екології Остап Семерак, віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко. Андрій Парубій став спікером Верховної Ради, а Олександр Турчинов очолив Раду національної безпеки і оборони. Пізніше, за підтримки «Народного фронту», до уряду було включено міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України:

— Перед нами складний тернистий шлях, але я не боюся його, бо поруч потужна і професійна команда, якої немає в інших політичних силах.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

— Ми разом з українцями захистили країну від підлої російської агресії, ми втримали країну від фінансово-економічної кризи. Ми зробили все, щоб Україна не стояла на колінах за російський газ.

Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки і оборони:

— «Народний фронт» взяв на себе удар за реформи. Якби ми пішли, хто б став на захист України? Це був наш свідомий вибір і наша відповідальність. Я хочу, щоб ви згадали відомих Черчилля, Тетчер, Бальцеровича, інших видатних політиків і державних діячів, які зробили свої країни сильнішими і отримали подяку у вигляді відставок. Так буває в житті. Але якби нам знову довелося обирати, ми пішли б тим самим шляхом.

У з’їзді партії також взяв участь прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який подякував «Народному фронту» за підтримку в парламенті та роботу в уряді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також