Народний синоптик Володимир Лис передбачив, яким буде рік

40685 0

Ми у соцмережах:

Народний синоптик Володимир Лис передбачив, яким буде рік

Якщо офіційні синоптики не беруться пророкувати, яким буде ввесь рік, то волинянин Володимир Лис робить це на підставі спостережень за погодою з 26 грудня по 6 січня. До речі, восени Лис з точністю до кількох днів угадував снігопади і похолодання. Повністю збувся і його січневий прогноз. Ось що він обіцяє на цей рік.

Лютий Обіцяє бути холодним. На початку місяця — сніг і морози, у середині — відлига. Кінець місяця і календарної зими — знову з морозами і снігом.

Березень Яким буде перший весняний місяць, синоптик визначає, спостерігаючи погоду з 28 по 30 грудня. А ці дні були щедрими на сніг і заметілі. Це говорить про те, що весна буде затяжною і дощовою. У першій декаді березня — заметілі. Досить прохолодною — з мокрим снігом — буде і третя декада, лише наприкінці місяця вигляне сонечко.

Квітень Теж не порадує теплом. Перші 10 днів — дощі і навіть мокрий сніг. Потепління можна очікувати приблизно 10-15 квітня. У 20-х числах — дощі при прохолодній погоді. І тільки третя декада принесе тепло, але теж з дощами. Що не дивно, на Великдень традиційно встановлюється гарна погода, а цього року він відзначається 24 квітня.

Травень Травневі свята погода зіпсує — буде прохолодно, народний синоптик передбачає дощі. Потім перерва — до 16 числа, у цей період буде тепло і сухо. А от з 16 і до 22 травня знову доведеться носити із собою парасолі. Зате наприкінці місяця погода буде сонячною і теплою.

Червень Перший літній місяць розпочнеться чудовою погодою. Дощити буде тільки наприкінці першої декади і кілька днів у другій половині місяця.

Липень Спекотно, невеликі дощі — у першій і другій декадах. А от чи повториться аномальна спека минулого року, передбачити з точністю неможливо.

Серпень Майже ввесь обіцяє бути теплим. Дощі можливі на початку другої й у середині третьої декади.

Вересень У цьому місяці літо ще продовжиться. Після дощів у першій п’ятиденці повинна встановитися тепла, сонячна погода. Але в третій декаді прийдуть холоди з дощами. Хіба що в останні два-три дні місяця трохи потеплішає.

Жовтень Обіцяє гарний грибний сезон. Дощі пройдуть на початку другої декади і наприкінці місяця, але буде тепло. Холодними можуть бути три дні з 19 по 21 жовтня, ввесь інший час — тепло.

Листопад Планомірно буде готувати до переходу до зими. Початок теплий, у середині розпочнуться затяжні дощі, які у третій декаді перейдуть у снігопади.

Грудень Зима розпочнеться рано. Крім кількох теплих днів на початку — значне похолодання, сніг, а перед Новим роком — відлига.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також