Нас досі труять «аскорбінкою»

2256 0

Ми у соцмережах:

Нас досі труять «аскорбінкою»

Вітамін С, через який в одного з киян відкрилася шлункова кровотеча, досі продають в аптеках всієї України, незважаючи на будь-які заборони. Знайти небезпечну вітамінку можна й у Рівному.

Нагадаємо, 4 квітня Міністерство охорони здоров’я заборонило продавати аскорбінову кислоту виробництва ТОВ «Дніпрофарма», оскільки цей вітамін С не тільки не відповідає елементарним фармстандартам, але брудний і з домішками целофану й активованого вугілля. Тоді Держінспекція з контролю за якістю медпрепаратів зобов’язала всіх українських аптекарів перевірити в себе на складах наявність цього препарату і повідомити в десятиденний термін. Але минуло більше місяця, шкідливу для здоров’я аскобінку продають практично у всіх містах України. Стосовно виробника була порушена кримінальна справа за статтею 227 КК України.

«Подарунок москалю» Днями працівники міліції провели рейд по всіх аптеках України. Виявилося, що аптекарі відверто наплювали на розпорядження держінспекції і на здоров’я своїх клієнтів. Шкідливу аскорбінку знайшли в багатьох містах, у тому числі в Києві. Заборонений вітамін нахабно продають в аптечному кіоску прямо біля стін проштрафленого ТОВ «Дніпрофарма». І навіть сьомого квітня, наступного дня після виходу розпорядження, експортували вісім(!) авто у Москву.

«Через аскорбінку в мене відкрилася шлункова кровотеча!» 28 лютого киянин Олександр Гріч пише гнівний лист у Міністерство охорони здоров’я, в якому повідомляє: — Після того, як я прийняв аскорбінку, години через дві у мене почав боліти шлунок... З шлунковою кровотечею я потрапив на лікарняне ліжко. Постраждалий надав як речовий доказ придбаний в аптеці вітамін С. Таблетки перевірили в Центральній лабораторії з контролю за якістю медпрепаратів. І знайшли там шматочки целофану. Ще один киянин теж знайшов в аскорбінці шматочки незрозуміло чого, і приймати її, звісно ж, не став, а відправив таблетки в лабораторію на перевірку. Лаборанти знову виявили в таблетці значне забруднення, темні добавки, шматочки активованого вугілля і целофан.

Фармкомітет і раніше заплющував очі на те, що в продажу є аскорбінка, шкідлива для здоров’я? Працівник Київського вітамінного заводу Володимир Амосов впевнений, що в Держінспекції з контролю за якістю медпреператів давно знали про те, яку аскорбінку випускає ТОВ «Дніпрофарма», але чомусь закривали на це очі. На доказ того, що має рацію, він показав «Газеті...» низку лабораторних досліджень цього препарату, де показано, що аскорбінка брудна і зі шкідливими домішками. Такий висновок зробив три лабораторії. Причому Центр з аналізу якості медпрепаратів зробив свої висновки ще... 12 серпня 2004 року. Ще в 2004 році правоохоронні органи Дніпропетровська неодноразово зверталися в Міністерство охорони здоров’я з проханням перевірити якість вітаміну С виробництва ТОВ «Дніпрофарма». — На мій погляд, це корупція, — гарячкував Володимир Амосов. — Так, у Києві зробили аналізи, але їх ще повинні були зробити в Дніпропетровську. Про те, що в аскорбінці дивні домішки, Держінспекція з контролю за якістю медпреператів знала ще наприкінці минулого року. Але чомусь чекала 4 місяці. Навіть тепер, після розпорядження, в аптеках як і раніше продають шкідливий для здоров’я препарат. Начальник служби економічної безпеки Київського вітамінного заводу показав «Газеті...» кульок, вщерть наповнений речовими доказами проти аптекарів усієї країни. Відповідно до побачених мною товарних чеків, небезпечну аскорбінку продають у Рівному, у Дніпропетровську, в Івано-Франківську, у Херсоні, в Обухові і навіть у Києві (на вул. Щекавицькій, на пр. Радянської України). Більшість чеків датовано останніми числами квітня. Якщо про це знаю вже навіть я, сумнівно, що про це не відомо службам, які повинні стежити за тим, щоб на прилавки не потрапляли подібні ліки...


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також