Нащадки розстріляних нацистами євреїв влаштували у Рівному «марш смерті»

1236 0

Ми у соцмережах:

Нащадки розстріляних нацистами євреїв влаштували у Рівному «марш смерті»

У Рівному нащадки жертв Голокосту, родина Шойхет із Ізраїлю, вшанували пам'ять своїх предків, які стали жертвами Голокосту. Вони пройшли той самий шлях, що й їхні батьки, коли нацисти вели їх на розстріл.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці благодійного фонду "Хесед Бешт". 

1941 року на початку листопада в урочищі Сосенки, поряд з містом Рівне,  було розстріляно 17,5 тис. євреїв, переважно жінки, діти та старики. Минули роки, і стали приїжджати нащадки тих, хто вижив у катастрофі. Люди були  різних країн: Ізраїль, Америка, Франція. Усіх поєднує трагедія Голокосту (шоа - на івриті), і пам'ять.

У листопаді 1941 року загинуло вісім членів родини Шойхет. Найстаршій бабусі  Йосефа Шойхета, що приїхав нині з Ізраїлю, був 51 рік, а наймолодшому Йонатану Шойхету було 4 роки. Фашисти не пошкодували нікого.

Сім'я нащадків приїхала до Рівного та пройшла дорогою смерті своїх предків з їхніми іменами на футболках. Вони йшли центральною вулицею Рівного, тримаючи в руках прапор Ізраїлю. Біля меморіалу жертвам Голокосту вони прочитали молитву Кадіш, заспівали Атикву.

Вперше Йозеф Шойхет відвідав Рівне у 2015 році. Він ініціював встановлення каменю з іменами жертв та дослідження історичних документів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також