Наші непрохідні. Хто з рівнян балотувався у народні депутати без шансів перемогти

2152 0

Ми у соцмережах:

Наші непрохідні. Хто з рівнян балотувався у народні депутати без шансів перемогти

На позачергових парламентських виборах 21 липня у бюлетені було 22 партії. За результатами голосування, до парламенту пройшло п’ять. Попри те, що деякі з політсил, які подалися на вибори, мали дуже низьку не лише підтримку, а й упізнаваність, у їхньому списку опинилося чимало рівнян — без шансів перемогти.

До парламенту пройшли «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос». Найближче до прохідного бар’єру опинилася Радикальна партія, проте 5% вона не подолала. Таким чином, не потрапив до парламенту 30-річний Андрій Лозовий, який мав третій номер у списку Радикальної партії та родом з Рівного. У списку радикалів було чимало відомих представників Рівненщини: на 18-му місці перший заступник голови облради Сергій Свисталюк, на 72-му — обласна депутатка і підприємниця з Березного Тетяна Воронко, на 99-му — депутат Рокитнівської райради та директор Дертівської школи Анатолій Крупенко, на 110-му — заступник голови Дубенської райради Андрій Бронський, на 133-му — тимчасово безробітний здолбунівець Сергій Никитюк, на 168-му — працівниця Головного управління статистики у Рівненській області Майя Чечелюк, на 170-му — млинівська підприємниця Людмила Самонік, на 179-му — директор ТОВ «Аграрний Національний Консалтинг» Олександр Герба.

Юрій ОсіпчукУ списку «Сили і честі», яка набрала 3,8% голосів, жителів Рівненської області немає. Проте у списку була уродженка Рівненщини Ольга Романюк, яка на сьогодні живе у столиці та є головою наглядової ради Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку».

Немало непрохідних рівнян є і у списку тих партій, які проходять до Верховної Ради. Наприклад, на непрохідному 179-му місці у списку «Слуги народу» є директор рівненського ТОВ «СВ Трансгаз» Ігор Хомич. На 60-му місці у партії «Опозиційна платформа — За життя» — екс-голова Рівненської ОДА часів Януковича Василь Берташ, який нині працює підприємцем та живе на Закарпатті, на 75-му — скандально відомий міліціонер у відставці Михайло Бузинарський, на 150-му екс-заступниця голови Рівненської ОДА, а нині підприємниця Світлана Сад.

Роман ДенисюкНепрохідним став рівненський бізнесмен Роман Денисюк, який мав 55-те місце у списку «Голосу», не потрапить до парламенту і тимчасово безробітна рівненська активістка Юлія Онофрійчук, у якої 138-ма позиція у списку партії. На 146-му місці у «Голосі» — рівненська підприємниця Анастасія Кулакевич, на 168-му — адвокат Юрій Дремлюга.

Сергій ЄвтушокНе потрапить знову до Верховної Ради, найімовірніше, чинний нардеп Сергій Євтушок, який був обраний від Сарненського, Березнівського та Костопільського районів та має 25-те місце у списку партії «Батьківщини» (відповідно до попередніх підрахунків, партія заведе 24 депутати). Не пройде до парламенту і голова Сарненської райради Руслан Серпенінов, у якого 139-та позиція у списку «Батьківщини». Непрохідних рівнян у списку «Європейської солідарності» Петра Порошенка менше — на 61-му місці студент НУВГП та фахівець з молодіжної політики обласного осередку БПП Максим Волович. Проте партія набрала достатньо голосів, аби до парламенту знову пройшла уродженка Дубна Ірина Луценко, в якої був 15 номер у списку.

Василь БерташА тепер трішки про рівнян у списках тих партій, чиє потрапляння до парламенту взагалі не розцінювали як можливе. У списку «Опозиційного блоку» балотувалися костопільчанин та керівник Львівської регіональної філії ТОВ «Брокінтерком» Богдан Станкевич (98-ма позиція) та безробітний рівнянин Володимир Коршунов (115-та позиція).

Першим номером у списку партії «Патріот» балотувався екс-прокурор Рівненської області (2001-2003 роки) Микола Голомша, який сьогодні проживає у Києві, 41-м номером у списку є рівненський підприємець Олександр Рудика. Під номером 35 у ВО «Факел» — начальниця відділу проектів рівненського ТОВ «Торговий дім Ра» Наталія Мартинюк. На 56-му місці у списку «Самопомочі» — рівненська зоозахисниця Алла Лосік, на 76-му — сарненський підприємець Олександр Добринський.

Алла ЛосікУ списку «Української стратегії Гройсмана» присутні чинний нардеп, родом із Сарн, Віталій Корчик (30-й у списку) та заступниця голови Смизької ОТГ Вікторія Костюк (49-й номер). У «Громадянській позиції» Анатолія Гриценка — директор ТОВ «Електронік-Сервіс» Олег Маркуц (48-й), рівненський підприємець Ігор Дорощук (79-й) та директор комунального «Житловика» у Дубні Павло Березовський (100-й). У «Партії Шарія» — тимчасово безробітні рівнянини Євген Дудік (23-й) та Олександр Тук (26-й). У партії «Незалежність» — адвокат Володимир Гнатущенко (50-й) та голова благодійної організації «Розвиваємо Україну» Юлія Мороз (58-ма). У «Русі нових сил Михайла Саакашвілі» — рівненський підприємець Юрій Плоский (28).

Олексій БучинськийОдразу семеро рівнян — у списку «Свободи»: на 36-му місці заступник голови Рівненської облради Олексій Бучинський, на 41-му — керівник обласного осередку Нацкорпусу Ігор Сухий, на 82-му — керівник обласного осередку «Правого сектора» та аспірант Острозької академії Олександр Подвишенний, на 83-му — начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук, на 128-му — директор «Рівнекниги» та обласний депутат Олександр Савчук, на 159-му — депутатка міськради та пенсіонерка Анна Іванова, на 187-му — головний лікар обласного центру екстреної меддопомоги та обласний депутат Андрій Бортнік.

Не було жителів Рівненської області у списках партії «Сила людей», Партії зелених України, «Соціальної справедливості», «Сили права» та Аграрної партії.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також