Наші сто воїнів з російського полону повертаються додому!

597 0

Ми у соцмережах:

Наші сто воїнів з російського полону повертаються додому!

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що сьогодні відбувся 51-й обмін, завдяки якому на рідну українську землю повернулися 100 захисників.

Як зазначив Дмитро Лубінець, на місці, де здійснюється репатріація, перебувають працівники нашого секретаріату, щоб проконтролювати дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій. Також зафіксувати та показати світовій спільноті, якими відправляються на Росію їхні військовополонені (здорові, ситі, не замучені), які утримувалися в Україні. А також, якими кволими повертаються з російського полону українські захисники.

- Наші воїни вперше за тривалий термін здійснили телефонні дзвінки до своїх рідних, які із приємним здивуванням та емоційністю сприйняли новину, що їхні захисники вже в Україні.  Розділяємо радість разом з усіма та дякуємо за потужну роботу Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Обʼєднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ, наголосив Дмитро Лубінець.Невдовзі повернуті воїни отримають новий одяг, телефони, зможуть смачно повечеряти та отримати необхідну медичну допомогу.Попереду – відновлення документів, банківських карток та реабілітація. Дякуємо усім, хто чекає своїх рідних та вірить у державні органи! Працюємо далі!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також