Настала вирішальна мить – у США вимагають надати Україні зброю для перемоги над Росією

2310 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У війні настав переломний момент, проте своїм зволіканням адміністрація Байдена може завадити Україні перемогти Росію.

Тому більше 20 відомих військових, дипломатів та фахівців з національної безпеки просять Білий Дім нарешті надати для України необхідну зброю. Вони опублікували відкритий лист у виданні «The Hill».

- Завдяки допомозі США на полі бою склалася тупикова ситуація. Цієї допомоги недостатньо для перемоги України. Тому Росія може уникнути поразки.
Москва хоче влаштувати геноцид та стерти українську націю з карти світу, а це явна загроза безпеці та процвітанню США.

Настав час для союзників України зробити все можливе, надавши Україні засоби, необхідні для перемоги. Затягування конфлікту через так звані стратегічні паузи лише дозволить Путіну перегрупуватися, відновитися та завдати ще більшої шкоди Україні та за її межами.

Агресивні плани Путіна не закінчуються на Україні. Як неодноразово заявляли російські офіційні особи, якщо Росія переможе в Україні, наші балтійські союзники по НАТО опиниться під загрозою, як і інші союзники, які проживають по сусідству.

Вони зазначають, що для світу важливо мати Україну з обороноздатними кордонами, які включають Одесу та значну частину узбережжя Чорного моря. В ідеалі під контроль України мають повернутися всі території, захоплені після 24 лютого, і, зрештою, землі, вкрадені у 2014 році, включно з Кримом.

- Такий мир можливий лише тоді, коли Путін зрозуміє, що зазнав серйозної поразки. Для України (і Сполучених Штатів) було б поразкою, якби Захід, поспішаючи припинити бойові дії, спонукав Україну поступитися територією в обмін на припинення вогню. Понад 10 000 українців загинуло після припинення вогню в Мінській угоді з десятками і навіть сотнями порушень Росією щодня, - йдеться у листі.
 

Для того, щоб якнайшвидше переламати хід війни, Україна має отримати таке озброєння:

- Далекобійні ракети ATACMS, що випускаються HIMARS, із радіусом дії 300 км;

- Постійне поповнення боєприпасами та запчастинами артилерійські установки, які надали західні партнери;

- Засоби ППО малої та середньої дальності для протидії російським повітряним і ракетним атакам;

- ЗСУ мають отримати нові дрони, які зможуть конкурувати з російськими та іранськими.

Лист підписали колишній командувач сил НАТО в Європі, генерал Веслі Кларк, колишній Посол в Україні та Узбекистані Джон Гербст, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес, колишній помічник держсекретаря з питань демократії, прав людини та праці Девід Крамер, колишній посол в Україні Вільям Тейлор, колишній спецпредставник з питань України на переговорах Курт Волкер, колишня посол в Україні Марі Йованович та інші.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також