«Настав час» нагадати про туберкульоз

1181 0

Ми у соцмережах:

«Настав час» нагадати про туберкульоз

Щорічно на Рівненщині від туберкульозу помирало 60-100 осіб, більшість з яких працездатного віку. Туберкульоз виліковний, головне - вчасно виявити недугу й дотримуватися всіх рекомендацій лікаря.

Всеукраїнський флешмоб “Настав час” напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом стартував у Рівному. Акція триває у рамках міжнародної інформаційної кампанії “It’s time”, анонсованої Stop TB Partnership.

Кожен, хто хоче приєднатися до флешмобу, має одягти наліпки у вигляді наручного годинника. Вони символізують причетність та солідарність у справі боротьби з туберкульозом, прийняття програм протидії цій недузі, розширення доступу до експрес діагностики для всіх, забезпечення соціальних гарантій хворим та їх сім’ям тощо.

Прес-служба управління охорони здоров`я Рівненської ОДА повідомляє , що до флешмобу приєналися заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, директорка обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк, заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник, начальник обласного управління освіти та науки Григорій Таргонський, начальник управління охорони здоров'я м.Рівне Віктор Іськів та громадські активісти.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також