Настоятель храму в Рівному розповів, як готували парафіян до Різдва 25 грудня

1552 0

Ми у соцмережах:

Настоятель храму в Рівному розповів, як готували парафіян до Різдва 25 грудня

Різдво 25 грудня вирішили відзначати чотири парафії Рівненсько-Волинської парафії ПЦУ.

 Протоієрей Роман Ріжок розповів «Суспільному», як відреагували парафіяни Свято-Покровської церкви в мікрорайоні Золотіїв у Рівному до нововведень.

Свято-Покровська церква ПЦУ входить до Рівненсько-Волинської єпархії, яка до отримання Томоса була у складі автокефальної церкви. Вона, з-поміж інших чотирьох парафій в області, 22 листопада 2022 року оголосила про готовність святкувати Різдво 25 грудня.

«Рішення було досить цікаве, спочатку я зайшов здалека, прийшов до однієї сім'ї, за два місяці, і запропонував: як розглядаємо цю справу? Зразу почув шквал позитивних емоцій, тільки «За». Одразу ця сім'я почала згадувати свою історію, свою прабабусю», — пригадує протоієрей Роман.

Уже за тиждень, після богослужіння у храмі, запропонував парафіянам святкувати Різдво 25 грудня, згідно з рішенням Синоду ПЦУ.

«Була тиша. Через пару днів приходить один сусід, другий сусід, кажуть — обійшли вулицю з хати в хату, казали, що дозволяється святкувати, кажуть одноголосно «За». Звісно, є пару на кутках, які проти, це прихожани інших конфесій. Але ті, що ПЦУ — були «За». Потім я це питання знову підняв у церкві і його підтримали», — розповідає настоятель храму.

Парафіяни, каже протоієрей Роман, просили роз'яснень щодо святкування дня Миколая Чудотворця, з чим виникала плутанина. Він пояснював, що відзначення інших свят, окрім Різдва, поки залишається в силі за старим календарем.

Більше:  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також