Наступний гей-парад буде у Рівному

6791 8

Ми у соцмережах:

Наступний гей-парад буде у Рівному

Принаймні до такого висновку підштовхує незрозуміла лояльність до подібних заходів з боку теперішньої української влади. Цю тенденцію вищих посадових осіб держави, схоже, готові підтримати місцеві посадовці і політики, які напередодні виборів за будь-яку ціну хочуть зберегти прихильність Банкової.

А Петро Порошенко, схоже, взяв очевидний курс на легалізацію одностатевих шлюбів. І хоча в Адміністрації президента України воліють відмовчуватись на цю тему, розуміючи, що значна частина суспільства може це сприйняти неоднозначно, все ж людей потроху привчають до думки про одностатеві шлюби.

І навіть готують відповідний законопроект. Власне, відповідно до розпорядження №1393 від 23 листопада 2015 року, проект закону “Про легалізацію одностатевого цивільного партнерства” мав бути поданий на розгляд уряду ще до початку 2018 року.

Уряд планує легалізувати одностатеві шлюби, - ДОКУМЕНТ

Тож законопроект, який фактично узаконить стосунки одностатевих пар, цілком імовірно, уже чекає слушної нагоди, і на заваді його прийняттю стоїть хіба близькість президентських виборів і можлива негативна реакція електорату на цю ініціативу.

Сам Петро Олексійович, хоч і в притаманному політикам стилі гнучких завуальованих формулювань, все ж публічно підтвердив свій намір проштовхнути законопроект про легалізацію “нетрадиційних” стосунків.

Відповідаючи на петицію щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї, яка у травні цього року набрала 25 тисяч підписів на її підтримку, Порошенко уник прямої відповіді на поставлене запитання. Натомість процитував Конституцію, назвавши будь-які законодавчі ініціативи, спрямовані на обмеження конституційних прав, неконституційними. І доручив тому ж таки уряду спільно з науковцями, фахівцями, представниками громадськості провести системний аналіз реалізації державної сімейної політики в Україні та внести в установленому законодавством порядку відповідні узагальнені матеріали і пропозиції щодо розв’язання наявних проблем у цій сфері. Ніби і не знав, що уряд ще з 2015 року готує відповідний законопроект про легалізацію одностатевих стосунків.

Традиційна для українських політиків подвійна гра “і нашим, і вашим” на практиці виливається у те, що захищаючи права сексуальних меншин, поліція порушує права більшості. Понад 60 затриманих, два десятки травмованих, більшість яких виступали не стільки проти самих представників ЛГБТ спільноти, скільки проти публічної демонстрації ними своєї сексуальної орієнтації в непристойних епатажних формах.

Що ж стосується Рівного, то це маленьке і затишне місто з огляду на позицію домінуючої тут при владі пропрезидентської політичної еліти ризикує стати наступним місцем для проведення подібних сексуально-демонстративних заходів. Після призначення на посаду голови обласної ради представника президентської партії Олександра Данильчука вся влада в області безроздільно опинилася у представників Блоку Петра Порошенка. Тож якщо на те буде воля Банкової, обласне керівництво не задумуючись підтримає будь-яку ініціативу.

І схоже, згадані нами голова обласної державної адміністрації Олексій Муляренко і голова обласної ради Олександр Данильчук цілком підтримують курс чинного глави держави. Принаймні на ходу за традиційні сімейні цінності, що відбувалася у Рівному 20 травня, перші особи обласної влади не прийшли. Хоча до цього не пропускали жодної нагоди з'явитися на публіці, тим більше на такій, цілком позитивній з точки зору піару, події.

Виглядає так, що згадані рівненські можновладці, розуміючи генеральну лінію президента, просто не хотіли потім отримати звинувачень у подвійних стандартах, тож вирішили не приходити на марш за традиційні сімейні цінності взагалі.

В цьому контексті варто згадати і про народного депутата від 153-го округу Юрія Вознюка, якого пророкують на роль керівника обласного передвиборчого штабу БПП на найближчих президентських і парламентських виборах. Пану Юрію довелося “перевзуватися” просто на ходу. Що тільки підтверджує підозру про те, що легалізація одностатевих стосунків не за горами. Судіть самі, у 2017 році народний депутат Вознюк чітко виступав за сімейні цінності і навіть публічно закликав рівнян не брати участі у минулорічному “Київ-прайді”.

У цьому році, очевидно, з огляду на нову керівну роль у партії президента, Юрій Вознюк вирішив утриматися від публічного засудження параду сексуальних меншин. Крім того, вищезгаданий нардеп, який раніше із запалом відстоював сімейні цінності, на ходу рівнян 20 травня теж не з'явився.

Враховуючи здатність місцевих політиків “тримати ніс по вітру”, виглядає так, що Рівне і Рівненська область будуть в авангарді тих, хто підтримає легалізацію одностатевих стосунків в Україні, як тільки на те буде рішення з Банкової. А поліція, що перебуває під контролем ще одного представника пропрезидентського “Народного фронту” Арсена Авакова, вже довела під час “Київ-прайду”, здатність без зайвих церемоній і конфліктів з власною совістю втихомирити кийками будь-яких незгодних.

Якщо учасники радикальних організацій не змогли завадити проведенню параду в Києві, то звичайним громадянам чи представникам християнських церков взагалі розраховувати немає на що. Не почули їхнього голосу “проти” у столиці, не почують і в Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також