Наталія Прищепа: "Спочатку я не хотіла займатися легкою атлетикою"

2744 0

Ми у соцмережах:

Наталія Прищепа:

У рейтингу найкращих легкоатлетів Рівненщини вона нині №1. Позаду досвідчені та титуловані Ольга Земляк, Ганна Ярощук, Вадим Слободенюк. У нинішньому році 18-річна Наталія Прищепа здійснила неймовірний ривок. На дорослих чемпіонатах України вона виборола чотири "золота", "срібло" та "бронзу". Втім, головним був старт в італійському місті Рієті, де на дистанції 1500 м Наталя не залишила жодних шансів суперницям, завоювавши титул чемпіонки Європи серед молоді.

— Легкою атлетикою я займаюся шість років, — розповідає Наталія Прищепа. — Потрапила в секцію у сьомому класі. Ми бігали на фізкультурі крос, вчитель побачив, що у мене є задатки, і зателефонував тренеру Михайлу Романчуку. Починала з дистанцій 400 та 800 м, потім 800 та 1500 м, пробувала 3000 м, але саме на 1500 м у мене виходило найкраще. — Доводилося примушувати себе ходити на тренування? — Спочатку доводилося, адже попервах я зовсім не хотіла займатися легкою атлетикою. Коли ж почала вигравати змагання, все сталося само собою. Головним стимулом для мене стало зростання результату. — У 2013-му ти стала справжнім відкриттям, напевно, не лише у легкій атлетиці, але й в усьому рівненському спорті. Коли відчула, що можеш боротися за високі місця?

Наталія Прищепа
— Мабуть, на зимовому чемпіонаті України у Сумах, де я виграла "золото" на 1500 м, а також в естафеті 4х400 м. Далі був командний чемпіонат України в Ялті. Втім, безумовно, найважливішою була перемога на чемпіонаті Європи. — Наскільки несподіваною стала перемога в Італії? — Я ставила мету потрапити в призери чемпіонату Європи, але виступила навіть краще, ніж хотіла. — Яка наступна мета? — Поки що не ставлю якихось цілей. Сподіваюся, що у 2016 році виконаю норматив і потраплю на Олімпійські ігри. — Якщо говорити про біг на 1500 м, які традиції в українок на цій дистанції? — Українкам є чим пишатися. Так, наприклад, юніорський рекорд Європи належить нашій Нелі Непорадній, тому, впевнена, на цій дистанції можна конкурувати зі спортсменками з інших країн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також