Нацгвардійці передали пости в Апеляційному суді новим охоронцям

1229 0

Ми у соцмережах:

Нацгвардійці передали пости в Апеляційному суді новим охоронцям

Перший набір судових охоронців склав присягу в Рівненському апеляційному суді. Відтепер приміщення суду охоронятимуть саме вони, а не військовослужбовці Національної гвардії, як було раніше. До кінця року всі суди Рівненської області перейдуть до судової охорони.

 Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович:

-          Наш суд став першим в області, де заступила на пости судова охорона. До цього цим займалися різні підрозділи, починаючи з підрозділу поліції «Грифон». Останнім часом це була Нацгвардія. Проте військовослужбовцям не властиві такі повноваження щодо охорони певних приміщень та установ. В ряді європейських країн є спеціальні підрозділи в судовій гілці владі. Можливо, з часом повноваження судової охорони будуть значно ширші, оскільки суди сьогодні стають більш незалежними від виконавчої влади.  

На разі суд охоронятимуть 9 силовиків нового підрозділу, більшість з яких На перший час, на думку п.Полюховича, цієї кількості має вистачити, навіть враховуючи, що вони чергуватимуть цілодобово. Проте загалом для Рівненського апеляційного суду передбачено 15 охоронців. Рядовий отримуватиме 11 тисяч зарплатні, для керівних посад підрозділу оклади більше – до 20 тисяч гривень.

Начальник Територіального управління служби судової охорони в Рівненській області полковник Віктор Мороз:

-          Загалом для судових установ області передбачено найняти 90 службовців особового складу нового підрозділу. Ми маємо 100% фінансування для цього. До кінця року ми плануємо взяти під охорону всі суди в Рівному.

Функції судових охоронців: забезпечення безпеки судового процесу, громадського порядку в судах, недопущення проявів неповаги до суду. З 2020 року – охорона суддів, працівників судової установи та членів їх сімей. Згідно стратегії, судова охорона в майбутньому також може зайнятися конвоюванням, що на разі входить до повноважень поліції та Нацгвардії. Судовим охоронцям видали спеціальну форму та спецзасоби, до яких відносяться пістолети Форт 17 , гумові кийки, газові балончики та інші. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також