Науково доведено: гороскоп не обманює

2216 0

Ми у соцмережах:

Науково доведено: гороскоп не обманює

Вчені довели: є взаємозв'язок між характером людини і часом її появи на світ. І цей зв'язок впливає на все наше життя. Чи означає це, що гороскопи нас не обманюють?

Зодіак

Два ключових гормони

Впливає на людину не стільки розташування планет, скільки стан гормонів матері в момент вагітності і народження дитини. Найважливіше — скільки в її організмі дофаміну і серотоніну. Перший виробляється під час отримання позитивного досвіду, другий — регулює реакцію організму на стрес, збудження. Нестача серотоніну може стати причиною депресії, а надлишок викликати галюцинації. Серотонін відіграє ключову роль у багатьох процесах, пов'язаних з поведінкою людини і проявами її натури.

Зима терпить, літо — "кипить"

Доведено, що настрій людини залежить від освітлення: чим більше сонця, яскравих фарб — тим легше на душі, тим більше дофаміну в крові. Тому діти, що народжуються навесні, влітку і на початку осені, зазвичай володіють внутрішнім "генератором" позитиву. У літніх людей настрій може змінюватися імпульсивно, а у зимових, навпаки, є імунітет проти дратівливості, адже це найбільш терпляча пора року. Взимку нестача дофаміну відчутніша (особливо в період між новорічними святами і серединою лютого). В цей час на світ з'являються, в цілому, чуйні, приємні люди, які, однак, схильні до меланхолії, депресії. Осінні діти, всупереч стереотипам, практично не нудьгують: тому що їхнім мамам вистачило річного рівня дофаміну "на двох". Осінні люди більш ділові, менш схильні до спалахів люті, але можуть за себе постояти. Весняні люди сповнені надій, веселі, але тому легко розчаровуються і схильні до надмірностей. Втім, вони також швидко готові підбадьоритися.

Інші чинники

Гормональний фон залежить і від життєвих обставин, в яких опинилася майбутня мати. Якщо вона нервує, то серотоніну в її організмі буде багато, а дофаміну, скоріше за все, занадто мало. Про це майбутнім батькам варто замислитися. Але побічно дослідження вчених підтвердило те, чого вчили нас ще бабусі, — натура дитини формується ще в утробі матері, і багато залежить від того, з яким настроєм вона носила свого малюка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також