Науковці: тест може дати людині ілюзію захисту

513 0

Ми у соцмережах:

Науковці: тест може дати людині ілюзію захисту

Робити тести на антитіла до коронавірусу немає сенсу, запевняють експерти. Їхні результати вкрай ненадійні й не дозволяють робити переконливі висновки - особливо щодо рівня імунного захисту людини.

Фактично це марне витрачання грошей, але навіть не це головне. Небезпека полягає в тому, що такий тест може дати людині ілюзію захисту - внаслідок чого багато хто дозволяє собі порушувати обмежувальні заходи, наражаючи себе на небезпеку.

Річ у тім, що точність такого тестування залишає бажати кращого, а наукові дослідження послідовно й доволі переконливо демонструють, що концентрація антитіл до коронавірусу в крові перехворілих та вакцинованих має дуже опосередкований стосунок до рівня захисту від Covid-19.

Іншими словами, у вас може бути низький рівень антитіл, але при цьому непоганий захист від вірусу за рахунок клітинного імунітету, пояснює експерт. А може бути й навпаки.

Наприклад, перший укол вакцини може спровокувати різкий сплеск рівня антитіл, але імунітет буде слабким - й зміцніє, лише коли в роботу вступлять інші захисні механізми.

https://www.bbc.com/ukrainian/features-57926821


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також