Навчитись гри на фортепіано безкоштовно мають право діти-пільговики

2539 0

Ми у соцмережах:

Навчитись гри на фортепіано безкоштовно мають право діти-пільговики

Міська влада Рівного погодила з директорами художньої та музичних шкіл розмір щомісячної плати за навчання. Найдешевше обійдеться батькам навчання гри на духових музичних інструментах — 35 грн., найдорожче — клас естрадного співу — 100 грн. Плата за художню школу — 75 грн. Музичну та художню освіту діти можуть отримати безкоштовно, якщо вони з багатодітних чи малозабезпечених сімей, діти-сироти, інваліди, інші.

— Я була на зустрічі міського голови з батьками багатодітних сімей і мала можливість з ними поспілкуватися, — говорить заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. — Серед них були такі, що не знали про те, що їхні діти мають право на безкоштовне навчання в школах естетичного виховання — музичних та художніх. А на пільги мають право не лише вони, а й інші діти, зокрема, діти-сироти, діти-інваліди, діти пенсіонерів. Були також скарги на те, що батьків дітей-пільговиків змусили заплатити за навчання. Проте, як з’ясувалося, так трапилось через те, що вони вчасно не пред’явили необхідних документів, які б засвідчували їхнє право на пільги. Щоб уникнути таких ситуацій в майбутньому, ми мали серйозні розмови з директорами шкіл естетичного виховання на цю тему.

Дарина ГУЗЕНКОВА.

Довідка «РВ» Право на безкоштовне навчання мають:

  • круглі сироти — вихованці дитячих будинків, шкіл-інтернатів, вихованці дитячих будинків сімейного типу;
  • діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти-інваліди, які перебувають на патронажі або під опікою;
  • діти пенсіонерів, при умові, що одержувана ними пенсія не перевищує встановленого мінімального розміру і є єдиним джерелом існування сім’ї;
  • діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС;
  • неповнолітні діти померлих громадян, смерть яких пов’язана з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • діти із малозабезпечених сімей;
  • діти із багатодітних сімей, діти, матерям яких присвоєно почесне звання «Мати-героїня»;
  • діти учасників бойових дій, діти військовослужбовців, які загинули, померли чи стали інвалідами І, II групи внаслідок виконання ними службових обов’язків або при проходженні військової служби.
Право на 50% знижку оплати за навчання мають діти:
  • обоє батьків яких є інвалідами праці І, II групи, а також напівсироти, батьки яких є інвалідами праці І, II групи;
  • які народжені від батька або матері, які належать до категорії і або 2, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;
  • батьки яких є інвалідами з дитинства.
Якщо двоє і більше дітей з однієї сім’ї навчаються у школах естетичного виховання плата за навчання за першого учня — 100%, за інших — по 75% від першого незалежно від того, що вони навчаються в різних школах. Якщо в школі естетичного виховання навчається двоє і більше дітей з однієї сім’ї, ця пільга розповсюджується тільки на першу групу інструментів (фортепіано, баян, акордеон, гітара). Учням дитячих музичних шкіл, які навчаються гри одночасно на двох музичних інструментах, платять за навчання на одному інструменті — в повному обсязі, на другому — в розмірі 50 %.У разі захворювання учня плата за навчання за перший місяць хвороби вноситься повністю, понад один місяць — у розмірі 50%. Передбачені пільги можуть надаватись школою тільки по одному із зазначених видів, за бажанням батьків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також