Навіщо бізнесменам Рожчукам збанкрутіле "Рівнепаливо"?

3192 0

Ми у соцмережах:

Навіщо бізнесменам Рожчукам збанкрутіле

З дивним проханням звернулося до обласної ради товариство «Рівне проперті девелопмент». Просить скасувати процедуру ліквідації давно збанкрутілого підприємства «Рівнепаливо». Бо, мовляв, хоче його купити.

У стані припинення «Рівнепаливо» уже чотири роки. На його балансі було чимало складських приміщень у всіх районах області і, що найважливіше, у Рівному. Але коли підприємство занепало і застрягло у боргах, частину майна обласна рада продала, а те що не встигла, недавно передала на інше своє комунальне підприємство – «Управління майновим комплексом». Тож на «Рівнепаливі» на сьогодні лишилася фактично лише земля, яку не встигли передати «Управлінню». Земельні ділянки, подейкують в облраді, і є головною причиною звернення ТзОВ «Рівне проперті девелопмент». Товариство викупило складське приміщення «Рівнепалива» на вулиці Князя Володимира, 112б у Рівному, проте земельна ділянка поки належить обласній раді. Фірма могла б купити і землю під будівлею, проте якщо викупить ціле підприємство, отримає значно більші обсяги землі. На засіданні комунальної комісії минулого тижня депутати слухати юриста компанії Віталія Рищука, проте його відповіді обранців не задовольнили. Попросили прийти наступного разу з бізнес-планом, аби на цифрах показати, навіщо товариству відновлення комунального підприємства і його викуп. Журналістам пан Рищук (на фото) заявив, що «Рівне проперті девелопмент» хоче займатися продажем твердого палива і хоче використати «бренд» «Рівнепалива», як упізнаваного підприємства.

Віталій Рищук

Належить товариство Ірині та Вірі Рожчукам. Віра Рожчук є власницею також фірми «Стиль-Декор», яка є одним із лідерів за кількістю виграних тендерів на будівництво та реконструкцію соціальних об’єктів в області. Окрім того, пані Рожчук – дружина Олександра Рожчука, який колись був радником голови Рівненської обласної ради та разом з бізнесменом Миколою Цупруком заснував свого часу громадську організацію «Комбат Самбо». Олександр Данильчук, депутат Рівненської обласної ради від БПП: - Як нема куди їм гроші вкласти, то хай купують. Я б уже давно продав усе майно «Рівнепалива» і наповнив бюджет розвитку, а то воно руйнується і тільки з руку у руки його передаємо. Михайло Кириллов, позафракційний депутат: - Думаю, хочуть купити «Рівнепаливо», щоб не викуповувати земельну ділянку під складом. Але вони зможуть набути право власності на землю, викупивши комунальне підприємство, тільки у тому разі, якщо «Рівнепаливо» вже розрахувалося з усіма кредиторами. Анатолій Грисюк, депутат від «Конкретних справ»: - Ідея з продажем «Рівнепалива» непогана, але потрібно вияснити, що за цим насправді стоїть. Нам головне, втім, аби запустілі споруди були чимось зайняти і наповнити бюджет.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також