Навіщо енергозберігаюче покриття на склі?

3612 0

Ми у соцмережах:

Навіщо енергозберігаюче покриття на склі?

Вирішили встановити металопластикові вікна. Скрізь тільки і чуємо: зверніть увагу на спеціальне енергозберігаюче покриття, беріть склопакети тільки з ним. Але такі вікна дорожчі. Навіщо воно взагалі треба?

Менеджер з регіонального розвитку ТОВ "РЕНОМЕ-ПАРТНЕР" (ТМ "ВІКНОВА") Олександр Погожевський: — Покупці часто запитують: варто чи ні замовляти склопакети з енергозберігаючим покриттям. Моя порада однозначна — це просто необхідно. По-перше, справа у тому, що використовувати звичайний однокамерний склопакет можна лише у приміщеннях, які не опалюються. А таким житловий будинок чи квартиру не назвеш. Двокамерний склопакет зі звичайним склом можна використовувати лише у найтеплішій — четвертій температурній зоні України — на південному березі Криму. У всіх інших регіонах, у тому числі й нашому, не обійтися без енергозберігаючого покриття. І це не залежить від того, однокамерний чи двокамерний склопакет ви оберете. Аби зрозуміти, навіщо воно потрібно, поясню, як працює енергозберігаюче покриття. Активний шар металу наносять на поверхню скла спеціальним способом. Завдяки цьому тепло від нагрітих предметів у приміщенні не виходить через скло на вулицю, а повертається назад у приміщення. Таким чином, економиться тепло.

Віддзеркалення напилення
Що ж до ціни, то вікно з енергозберігаючим склопакетом коштує лише на 5 відсотків дорожче від звичайного вікна. Але ця невелика затрата дозволить виграти у теплоізоляційних властивостях майже 50 відсотків. До того ж внутрішня поверхня такого склопакета завжди на кілька градусів тепліша, аніж у звичайному склопакеті. А це зменшує вірогідність появи конденсату. Погодьтеся, у це варто вкладати гроші.

Де ж знаходиться енергозберігаюче покриття?

Зазвичай воно розміщене на внутрішньому склі склопакета. Про його наявність свідчить спеціальна наліпка, яка допомагає правильно його встановити. На виробництві перевірити наявність покриття допоможуть спеціальні детектори. Вдома ж можна скористатися найпростішим методом: піднесіть вогонь запальнички до вікна. У склі має з'явитися іще одне додаткове його відображення, але іншого кольору. Саме це вкаже на наявність енергозберігаючого покриття. Отримати консультацію та придбати металопластикові вікна ТМ "ВІКНОВА" у м.Рівне ви можете у фірмовому салоні вікон на Театральній площі.
Тел.: (0362) 63 30 46
www.viknova.com.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також