Навіщо смажать рис?

237 0

Ми у соцмережах:

Навіщо смажать рис?

Рис — популярний гарнір до м’яса, риби та овочів. Мало хто знає, що його можна зробити ще смачнішим, якщо застосувати одну хитрість — просмажити перед приготуванням.

Рис смажать перед варінням для того, щоб він був розсипчастим. У процесі обсмажування крупинки стають ароматними і добре відокремлюються одна від одної. Такий рис не буде злипатися, що дуже важливо в приготуванні, наприклад, плову.

Не варто обсмажувати крупу для каші, ролів та інших страв, де потрібен щільний і липкий рис. Також не треба смажити круглозерні сорти — вони не стануть розсипчастими.

Перед тим як смажити рис, не забудьте кілька разів промити його. Потім відкиньте на друшляк і злийте всю воду. Розігрійте сковорідку з кількома ложками олії та викладіть крупу одним шаром. Обсмажуйте кілька хвилин, регулярно помішуючи. Зерна мають стати сухими та прозорими.

Після цього залийте рис окропом або перекладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть до готовності (15–20 хвилин). Щоб каша була смачною, посоліть її на самому початку варіння.

Втім, немає універсальної інструкції як правильно смажити сирий рис. За вашим бажанням крупу можна обсмажити без олії з наступним додаванням, наприклад, овочевої засмажки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також