Обсмаження рису перед варіннням потрібно для того, щоб він був розсипчастим. У процесі обсмажування крупинки стають ароматними і добре відокремлюються одна від одної. Після варіння такий рис не буде злипатися, що дуже важливо в приготуванні плову.
Не обсмажуйте крупу для страв, де потрібен щільний та липкий рис. Також не треба смажити круглозерні сорти – вони не стануть розсипчастими.
Перед обсмажуванням обов’язково добре промийте кілька разів рис. Потім відкиньте на друшляк і злийте всю воду. Розігрійте сковорідку з кількома ложками олії та викладіть крупу одним шаром. Обсмажуйте кілька хвилин, регулярно помішуючи. Зерна мають стати сухими та прозорими.
Після цього залийте рис окропом або перекладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть до готовності (15-20 хвилин) і подавайте до столу. Щоб каша була смачною, посоліть її на самому початку варіння.





