Навіть якщо ви придбали якісне зимове взуття, це не означає, що у вас не будуть мерзнути ноги на вулиці

1167 0

Ми у соцмережах:

Навіть якщо ви придбали якісне зимове взуття, це не означає, що у вас не будуть мерзнути ноги на вулиці

Холодні ноги взимку — основна причина простуди. І не тільки. Замерзання призводить і до інших неприємностей: оніміння кінцівок, відчуття дискомфорту, які супроводжуються болем під час ходіння; поява болів у суглобах; розвиток простудних захворювань органів дихання; захворювання сечостатевої системи.

Ноги взимку можуть мерзнути, якщо ви носите вузьке і некомфортне взуття — тісні черевики чи чоботи не дають нозі рухатися, а також перетискають її, через що рух крові стопою сповільнюється і ноги швидше мерзнуть. Шкарпетки з тугою гумкою також можуть перетискати судини, що призводить до поганого кровопостачання. Якщо взуття має тонку підошву — холод проникає найшвидше через ступні. Якщо у вас вегетосудинні захворювання, знижений тиск — кров погано надходить до тонких судин, а тому кінцівки завжди залишаються холодними.

Як утеплити взуття і зігріти ноги? Взуття повинно бути з хутром та товстою підошвою — бажано підбирати зимове взуття так, щоб у разі сильних морозів ви могли ще надягнути теплу вовняну шкарпетку і нозі не було тісно (на один розмір більше, ніж ви купуєте зазвичай). Холод буде менше проникати до шкіри, якщо буде прошарок з бавовни та повітря. Використовуйте устілки з тепліших матеріалів, які допоможуть зберігати тепло довше. Також їх можна замінити кількома шарами газетного паперу (такий метод простий і бюджетний). Суха гірчиця — хоча це й не дуже практичний спосіб, але допоміжний. Суху гірчицю насипають у шкарпетки. Ще одну пару надягають на босу ногу, а зверху — пару з гірчицею всередині. Використання перцевого пластиру — наклейте його на тонку бавовняну шкарпетку, надягніть його на ногу, а зверху ще одну, але вже теплу шкарпетку.

А ще — забудьте про куріння на вулиці, бо смоли та нікотин, які входять до складу цигарок, звужують стінки судин і тим самим порушують кровопостачання до кінцівок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також