Навколо «Хіміка» у Рівному почали «хімічити»

1287 0

Ми у соцмережах:

Навколо «Хіміка» у Рівному почали «хімічити»

На сесію міської ради Рівного збираються винести питання продажу частини «парку хіміків», що у мікрорайоні «Ювілейний». Придбати територію у понад 13 гектарів забажав… «Рівнеазот». Те саме підприємство, яке свого часу збудувало згаданий парк разом із розташованими там спорудами, включно з палацом культури «Хімік».

Цікавим у проєкті рішення, яке пропонуватимуть депутатам міської ради, є те, що мета придбання величезних, як для міста, земельних угідь не вказана. Формулювання «для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування, для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення, для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту», яке міститься у проєкті рішення, нічого не пояснює, а навпаки — заплутує.

Очевидно, що міська територія посеред щільної забудови з відповідною інфраструктурою є привабливою для потенційного забудовника чи забудовників. Скоріше за все, маємо справу із черговою спробою певних людей щось «нахімічити», аби одержати земельні ділянки. Про те, що цей парк з самого початку був задуманий як місце відпочинку мешканців навколишніх житлових кварталів, вже ніхто не згадує — відпочивати нині слід у торгово-розважальних центрах, а не у парках та на стадіонах! Все це викликає занепокоєння як місцевих жителів, так і депутата міськради Олександра Нестерука, який ними обраний:

— Це міська земля, яка перебуває в користуванні, але підприємству вона не належить. Це велика зелена територія за «Хіміком», яких у Рівному і так залишилося небагато. Люди звикли тут прогулюватися, займатися спортом, вигулювати своїх домашніх тварин. Там є діюче футбольне поле, є запасне поле, яке використовують у зимовий період… Мені також невідомо, для чого підприємство хоче її викупити. Можливо, на цю землю уже знайшли інвестора? Я принципово не голосуватиму за цей проєкт рішення, які б «золоті гори» там не обіцяли зробити. Як на мене, таке рішення не можна приймати без обов’язкового обговорення з громадою, з мешканцями мікрорайону.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також