Навпроти парку на Ювілейному знову хочуть збудувати АЗС

951 0

Ми у соцмережах:

Навпроти парку на Ювілейному знову хочуть збудувати АЗС

Саме навпроти парку через дорогу на Соборній якраз є ділянка площею 14 соток, яку хоче узяти в оренду на 49 років ТОВ «Пронафта». Адже на тому місці є незавершене будівництво. І хоч відсоток готовності — всього 5%, компанія ще у вересні торік зареєструвала на таку нерухомість право власності. Тож на підставі договору купівлі-продажу і просить у міста цю землю в оренду майже на пів століття.

Це питання виносили на позаминулу сесію міськради Рівного. Однак депутати з цього округу переконали колег не збурювати мешканців мікрорайону і не дозволяти оренди. Тож землі під АЗС не дали: «за» не набралося жодного голосу, проти було 18, а ще 12 утрималися. Вважають, що заправка у такому місці — недоречна. Втім, немає гарантії, що в майбутньому це питання знову не «вилізе».

Сергій Васильчук, депутат міської ради:

— Ще за попереднього скликання були люди, які хотіли будувати заправку на Соборній, 420. Тоді блокували будівництво, розірвали договір оренди. А якщо багато років тому договір було розірвано, то яким чином там з’явилася нерухомість? Це самобуд, чи як? Узаконили якимось чином і вже претендують на землю.

Нагадаємо, звести на тому місці АЗС хотіли ще років 12 тому — землю тоді орендувало ПП «Агата». Однак рівняни на громадських слуханнях у червні 2011-го висловилися проти такого сусідства, бо неподалік знаходиться не лише парк, а й житлові будинки, дитячий садок, укриття. Міська рада наклала мораторій на будівництво, хотіла вилучити ділянку і довго судилася. Схожий скандал тоді виник і з будівництвом АЗС на вулиці Басівкутській.

Що стосується нового охочого взятися за будівництво на Соборній, 420, то «Пронафта» зареєстрована у Рівному в квітні минулого року. Засновником та єдиним бенефіціаром є Юрій Симончук, а статутний капітал саме цього підприємства становить 10 тисяч гривень.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також