Навушники краще залишити вдома

1461 0

Ми у соцмережах:

Навушники краще залишити вдома

До початку зовнішнього незалежного оцінювання залишилося два тижні. Цього року ЗНО в області писатимуть майже дев'ять тисяч абітурієнтів — на півтисячі менше, ніж минулого. Правила цьогоріч практично не змінилися, єдине — умови стали більш жорсткими. Учасників попереджають, що за навушники у кишені їх виставлятимуть з аудиторії і цього року отримати сертифікати ЗНО вони не зможуть.

Проходитимуть тестування у 33 визначених пунктах — у Рівному, Дубні, Дубровиці, Костополі, Кузнецовську та Сарнах. Аби потрапити до аудиторії, школярам потрібно буде прийти не пізніше 10.50 у день тестування, щоб зареєструватися. Хто запізниться, до аудиторії не потрапить. З собою обов'язково потрібно мати паспорт, сертифікати та запрошення на тестування, а також одну-дві гелеві або капілярні ручки з чорним чорнилом. — Змінити пункт тестування неможливо, — розповідає заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський. — У попередні роки проблем із доїздом до пунктів тестування не було. Зазвичай учні з сіл приїздять раніше, запізнювалися минулоріч переважно одинадцятикласники Рівного. До слова, деякі цьогорічні випускники ще не отримали свої сертифікати — у центр повернулися листи, що не дійшли до адресатів. Вступникам радять подбати самим про власне тестування і перевірити, де їхні сертифікати. — На нашому сайті вже є дані, де кожен писатиме тести, — додає заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Андрій Миляк. - Можна зайти на наш сайт і з власної сторінки роздрукувати запрошення-перепустку. Щодо результатів ЗНО, то ми їх цього року не розсилатимемо. Сертифікати учні вже мають, під час тестування на них ставитимуть штамп, що засвідчуватиме проходження тестування, а додаток із балами учасники вже роздрукують самостійно із нашого сайту.

Списувати не дадуть

Цього року особливу увагу приділятимуть безпеці. Металодетекторами, як і раніше, перевірятимуть, чи не несуть учасники до аудиторії техніку. Застерігають, що скасовуватимуть результати тестування навіть тим, у кого знайдуть звичайну флешку. Через мобільні телефони у кишенях минулого року ЗНО в країні не пройшло 500 учасників. Списувати у сусіда також не радять. Хоча завдання у всіх будуть однакові, у кожному зошиті вони будуть переставлені місцями, буде змінено також порядок відповідей, тож на одне і те ж запитання номер відповіді буде інший.

Поїде до Львова через релігійні переконання

З 4 по 11 липня відбудеться додаткова сесія ЗНО, на яку підуть ті, хто з поважних причин пропустив основну. Тоді ж проходитимуть тестування 19 засуджених з Дубенської виправної колонії, восьмеро дітей, які навчаються за кордоном, та один випускник, який попросив перенести день тестування з релігійних міркувань. Тестування з одного предмета припадає на суботу, тож цьому одному випускнику дозволили вибрати інший день тижня. Додаткова сесія проходитиме у Львові. В'язні ж писатимуть у колонії. На Рівненщині проходитимуть ЗНО також п'ятеро учнів, які переселилися нещодавно з Криму. Їх записали до тих пунктів тестування, що найближчі до їхніх нових домівок.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також