Найбагатший депутат — «Цар»

9065 0

Ми у соцмережах:

Депутати облради Микола Мельник, Олександр Данильчук та Руслан Потапчук

Мільйонами сьогодні мало кого здивуєш. Навіть у Рівненській обласній раді з 64 депутатів 16 є офіційними мільйонерами. Щоправда, більшість — гривневі. От хіба що Олександр Данильчук, колишній голова облради, вирішив не церемонитися — і задекларував тільки готівки більше мільйона доларів.

Олександр Данильчук, депутат від БПП, з дружиною Галиною задекларував 2,8 млн. грн. та 1,29 млн. доларів готівки. Пан Данильчук, на якого говорять просто — «Цар», торік отримав офіційно тільки 36,8 тис. грн. зарплати. А його дружина, яка є засновницею кількох підприємств у Києві, зокрема, товариств «Бізнес Реал Груп» та «Світ бурштину», мала 111,5 тис. грн. офіційного доходу. У родини є п'ять авто, серед яких — чотирирічний «Мерседес Бенц CLA200», та квартира у Києві. Між іншим, Данильчуки — любителі цінних прикрас. За даними декларації, дружина депутата має годинник, кольє та сережки «Шопард», золотий годинник «Адемар Пиге», а пан Данильчук носить годинник «Улліс Нардін».

Михайло Кириллов

Недотягує за статками до свого колеги депутат-бізнесмен Михайло Кириллов, який у 2014-2015 роках головував в облраді. Він є тільки гривневим мільйонером: задекларував 1,47 млн. грн., 92 тис. доларів та 25 тис. євро готівки, а також вказав, що позичив 300 тис. доларів «третім особам». Варто зазначити, що у декларації пан Кириллов, чий бізнес пов'язаний з продажем автозапчастин, з близьких родичів зазначив лише доньку. Все майно депутата (квартира та авто) записані на маму.

Алексійчук

«Свободівець» Анатолій Алексейчук з Костополя — перший в алфавітному списку мільйонерів. В електронній декларації, яку депутатам потрібно було подати до 1 травня, він вказав, що торік підприємницькою діяльністю (перевезеннями) заробив 993 тис. грн. У депутата, його дружини та доньки Марини цілий автопарк: 10 автомобілів у власності і сім орендованих вантажних «Mercedes-Benz». Депутат задекларував, що його родина тримає 50 тис. доларів готівки, що за нинішнім курсом — 1,3 млн. гривень. Валюту, як зазначив пан Алексейчук, тримають його донька та дружина, яка володіє 50?% польського підприємства «WKRETEX SP. ZO.O». Додамо, що торік Ірина Алексейчук стала власницею 10 соток землі у селі Городок Рівненського району, а донька депутата — будинку у Костополі на 96м2.

Благодир

Юрій Благодир, який в облраді очолює бюджетну комісію, на мільйон багатший — задекларував 270 тис. грн., 49 тис. доларів та 28 тис. євро готівки. Пан Благодир є співвласником двох підприємств. Йому належить чверть ТОВ СГ «Імені Воловікова», що відоме своєю молочною продукцією, та половина шепетівського «Торгагро солюшн», що спеціалізується на вирощуванні зернових. Торік «Воловікова» принесло п.Благодиру 1,1 млн. грн. Зазначимо, що Юрій Благодир, який свого часу був нардепом, має мотоцикл «Harley-Davidson FLHR», 2012 року випуску. У депутата є будинок на 324 «квадрати» у Рівному та квартира на 106 «квадратів» у Києві, що записана на його дружину Наталію.

Володимир Валявка позачергова сесія 5 квітня 2017

Більше півтора мільйона гривень готівки має офіційно безробітний «свободівець» Володимир Валявка, голова екологічної комісії облради. Зберігає сам, як задекларував, 150 тис. грн., а ось 26,2 тис. доларів та 25 тис. євро депутат «позичив третім особам». Торік обранець жив, якщо вірити його декларації, за рахунок 200,7 тис. грн. дивідендів. Такий скромний (у порівнянні) дохід не завадив йому увійти до списку основних спонсорів «Свободи». Лише за останні три місяці минулого року депутат переказав партії 140 тис. грн. Пан Валявка офіційно є співвласником ПП «Кардинал», що спеціалізується на карнизах, проте його пов'язують із нафтовим бізнесом. Додамо, що депутат задекларував тільки квартиру у Львові на 35 м.кв. і нежитлове приміщення у Києві. А нагадаємо, навіть орендоване чи позичене авто в електронній декларації потрібно вказувати.

сесія обласної ради облрада
Анатолій Грисюк - справа

Депутат із Радивилівщини від «Конкретних справ» Анатолій Грисюк — один з найбагатших серед обласних обранців. У нього та його дружини Ніни у власності — ТзОВ «Радивилівмолоко», що тільки торік принесло родині більше 2 млн. грн. доходу. На банківських рахунках депутат тримає 2,05 млн. грн. та 59,8 тис. доларів, його дружина — 464,7 тис. грн. Готівки пан Грисюк не вказав. Зазначимо, що родина володіє будинками у Крупці, де розташоване «Радивилівмолоко», та у Радивилові. Депутат їздить на «Тойоті Камрі», 2008 року випуску.

Василь Кльоп

Костопільський підприємець та депутат від «Конкретних справ» Василь Кльоп — чи не наймайновитіший з обласних депутатів. На ньому та його дружині Олені — 15 об'єктів нерухомості, зокрема, будинок на 234 «квадрати» у Костополі, там же — склад та магазин-кафе-бар, також родина має квартиру у кримській Керчі, площею 31 м.кв. Пан Кльоп задекларував мисливську рушницю «A. Strank», вартістю 223 тис. грн., та п'ять авто, серед них — шестирічний «Range Rover» та п'ятирічний «Porsche Cayenne». Торік родина Кльопів отримала понад 600 тис. грн. доходів і має 200 тис. доларів, 20 тис. євро та 700 тис. грн. готівки. Василь Кльоп статки заробив на лісі — він є власником кількох деревообробних та мисливських підприємств («Дизайн», «Урсус К», «Урсус 2»), а також газети «Костопіль-Центр».

обласна рада зміна Корнійчук

Заступника голови облради та БППівця Олександра Корнійчука мільйонером робить його дружина-підприємниця Олена: вона задекларувала 30 тис. доларів та 250 тис. грн. готівки, а заробила торік близько 750 тис. грн., будучи співзасновницею острозького ТзОВ «Ледос» (між іншим, бізнес — на пару з дружиною колишнього заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта, якого звинуватили у корупції). Торік пан Корнійчук почав їздити новим авто — 12-річною «Тойотою Авенсіс», що зареєстрована на Ніну Корнійчук. Родина має квартиру, земельну ділянку та гараж в Острозі.

Валентин Крока

Найстарший депутат облради — член фракції БПП Валентин Крока — також у списку гривневих мільйонерів. Він та його дружина Лідія на банківських рахунках мають понад 43 тис. доларів. Готівки депутат, який вже давно на пенсії і з часів незалежності працював на держслужбі, не задекларував, проте у 2014 році став власником новенького «Ford Kuga C520 TREND». Родина Крок володіє квартирою, гаражем та невеликою земельною ділянкою у Рівному.

Микола Кучерук

У голови фракції «Батьківщина» та очільника будівельної комісії облради Миколи Кучерука 500 тис. грн., 10 тис. євро та 30 тис. доларів готівки, а також 260 тис. грн. у банку. Пан Кучерук є власником кількох підприємств, зокрема, йому належить торгова марка «Родина» і костопільський маргариновий завод. Пан Кучерук у своїй декларації вказав доньку Марію, офіційну дружину Надію та «особу, яка спільно проживає, але не перебуває у шлюбі» — Галину Герман. На усіх — 11 об'єктів нерухомості, зокрема, у Надії Кучерук — домоволодіння на 1171 м2 у Рівному, а у Галини Герман — житловий будинок на 228 м2 у Костополі та домоволодіння на 608 м2 у Рівному. Пан Кучерук їздить на 9-річному «Mercedes GL 450», Галина Герман — на чотирирічному «Lexus RX270» та 15-річному «Volkswagen Caddy», а Надія Кучерук має 17-річний «Mersedes Vito».

Лозова

Радикалка Оксана Лозова, яка працює завідувачкою відділення обласної дитячої лікарні, також має мільйонні статки. З чоловіком Сергієм, який, відповідно до декларації лікарки, ніде не працює, тримають 29 тис. доларів готівки та ще 26 тис. позичили «третім особам». За останні роки родина придбала чимало нерухомості: у 2014 році квартиру у Рівному на 96 «квадратів» та у Києві на 97 м2. Торік пані Лозова стала власницею ще однієї квартири у столиці — уже площею 106 м2. Також у 2016 році Сергій Лозовий став власником одразу трьох гаражів у Рівному, при цьому це далеко не весь перелік майна родини. У Новій Українці Лозові будують садовий будинок, а у 2015 році придбали щойно випущене «Кіа Спортейдж». Офіційна заробітна плата пані Лозової — трохи більше 50 тис. грн. Окрім того, депутатка мала 676 тис. грн. від відчуження нерухомості. Її чоловік торік заробив 306,5 тис. грн., продавши майно, а також отримав неймовірно щедрий подарунок від матері — 975 тис. грн. Нагадаємо, що Лозові є батьками нардепа-радикала Андрія Лозового. Директор Володимирецького лісгоспу та БППівець Олександр Мисько готівки не задекларував, проте на його та дружини-підприємниці Тамари банківських рахунках більше мільйона: 269,5 тис. грн., 46,4 тис. доларів та 9,2 тис. євро. У родини Миськів все майно — на Володимиреччині. Рокитнівський депутат від БПП Віктор Охремчук з дружиною Ларисою, яка володіє «Українською лісопереробною компанією», мають 2,75 млн. грн., 36 тис. доларів та 47 тис. євро готівки. Охремчуки будують хату на 220 м2 в Остках Рокитнівського району, хоча там же мають ще одну — на кілька «квадратів» більшу. Торік депутат та його дружина стали власниками двох земельних ділянок: 25 соток в Остках та 6 соток у Зеленому Борі, що за 20 кілометрів від Києва. Віталій Бойко Віталій Ундір Олександр Мисько та Віктор Охремчук

Другий ряд: Віталій Ундір, Олександр Мисько та Віктор Охремчук

БППівець Руслан Потапчук ні готівки, ні коштів у банках не задекларував, проте торік він та дружина Людмила мали від бізнесу понад 7 млн. грн. доходу. Пан Потапчук є власником деревообробного ТзОВ «Укртехноліс Плюс» та співвласником ще двох підприємств. Автопарк родини Потапчуків нараховує 20 машин: від вантажних до мотоциклів та напівпричепів. Торік пані Потапчук стала власницею «Audi Q5», 2011 року випуску, 27 соток землі у Костополі, а позаминулого року — житлового будинку у райцентрі, площею 232 м2. Корнійчук Потапчук Кириллов

Олександр Корнійчук, Руслан Потапчук та Михайло Кириллов
радикали Сергій Свисталюк, Оксана Лозова та Тетяна Воронко

Радикал-пенсіонер Сергій Свисталюк, який раніше працював вчителем, позичив 55 тис. доларів «третім особам» і залишився з 42,5 тис. грн. готівки. У депутата — земельна ділянка, недобудована хата у Великій Омеляні, що під Рівним, та старенький «Форд Сієра»

обласна рада

Колишній голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков, який у декларації вказав дружину, дітей, батьків та тещу, має 32 тис. доларів та 210 тис. грн. готівки, дружина-підприємниця Ірина — 28,5 тис. євро та 237 тис. грн., мати-пенсіонерка Марія — 36,5 тис. доларів, 128 тис. грн. та 18 тис. євро. Пан Чугунніков, який є власником ТзОВ «Укр-Ком», торік за понад 2 млн. грн. купив новеньку «Toyota Land Cruiser». У колишнього чиновника та його родини є житлові будинки у Рівному, Великій Омеляні, а також лазня, цех металоконструкцій та кілька земельних ділянок. Додамо, що декларацій двох депутатів облради — «укропівця» Леоніда Назарчука та БППівця Валерія Редька — наразі на сайті НАЗК немає.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також