Найбільше інтриг — навколо призначення головних лікарів

2139 0

Ми у соцмережах:

Найбільше інтриг — навколо призначення головних лікарів

Обласна рада минулого тижня мала призначити керівників 18 комунальних закладів. Однак під час сесії отримали посади лише 12. Не проголосували депутати за кандидатури, навколо призначення яких було найбільше галасу. Більшість з тих, за кого не проголосували, претендували на посади головних лікарів медзакладів області.

пидтримка бойка сесия_cr

Колектив обласної дитячої лікарні прийшов на сесію з плакатами, щоб підтримати свого кандидата
Одного "за" не вистачило головному лікарю Острозької психлікарні Павлові Маєвському, щоб стати генеральним директором Рівненського обласного територіального медичного об'єднання "Психіатрія, наркологія". Не підтримали депутати і підопічну пана Маєвського в острозькій лікарні Оксану Петрук, яка претендувала на посаду головного лікаря Рівненського обласного центру психічного здоров'я населення. У цей заклад загалом було три претенденти на керівну посаду. Пані Петрук мала найбільше шансів — за неї була більшість працівників закладу та управління охорони здоров'я. Але навколо призначення розгорівся скандал: кандидати почали звинувачувати один одного у корупції. Якщо Оксану Петрук на посаду "просував" Павло Маєвський, то її головний конкурент — Олександр Кравчук, який раніше був в.о. головлікаря закладу, кажуть, ставленик колишнього головного лікаря центру Ігоря Миронюка. До речі, претендував на посаду й лікар із Дубна Володимир Олійник. бойко_cr
За Віталія Бойка проголосували 38 депутатів, але цього було недостатньо для призначення
Найбільший скандал на сесії виник під час голосування за головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні. На посаду претендували одразу четверо: колишній головний лікар закладу Георгій Думановський, який нині виконує обов'язки, оскільки дія його контракту закінчилася; колишній начальник управління охорони здоров'я області Віталій Бойко; заступник начальника відділу організаційної та лікувально-профілактичної роботи управління охорони здоров'я Віктор Іськів та головний лікар дитячої міської лікарні Микола Надєйко. Управління охорони здоров'я підтримало Віктора Іськіва як молодого спеціаліста. Колектив — Віталія Бойка. Власне від медиків та благодійних фондів, які співпрацюють із обласною дитячою лікарнею, прийшла група підтримки Віталія Бойка, який є депутатом обласної ради. Вимагали, аби обласна рада послухала колектив і проголосувала саме за Бойка. Тримали у руках плакати з написами, що Бойка підтримує найбільше працівників. Внаслідок навіть управління охорони здоров'я вирішило змінити позицію і просило проголосувати за пана Бойка. Втім, екс-"регіонал" підтримки колег не одержав — йому не вистачило трьох голосів. Його конкуренти отримали взагалі по 2-4 "за". Не продовжила облрада й контракт з директором комунального підприємства "Аптека "Ліки"" Мариною Офілат і з головним лікарем Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В. Поліщука Володимиром Киселем. Марину Офілат не підтримали, оскільки вона очолювала комунальний заклад і вела власний фармацевтичний бізнес, а за Киселя не проголосували, бо його контракт чинний ще два місяці. За цей час депутати ще хочуть подумати, чи очолюватиме він заклад надалі. За призначення керівників цих шести закладів депутати голосуватимуть ще раз — на наступній сесії. Можливо, з'являться нові претенденти на посади, але, вочевидь, депутатам запропонують голосувати за тих же кандидатів. Михайло Кириллов, голова обласної ради, коментує: — Явка депутатів була дуже низькою, тому деяким кандидатам і не вистачило голосів. Дуже неправильно, на мою думку, що зараз комунальні заклади залишилися без директорів. Я особисто проконтролюю, аби до наступної сесії пройшли всі обговорення кандидатур і щоб керівників призначили. Особисто я голосував за тих керівників, яких підтримували колективи.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також