Найбільше зброї для України передав не Захід, а Росія

556 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Росія є основним постачальником військової техніки для Збройних сил України.

 Про це повідомляє польське видання «Виборча».

За оцінками військових експертів, кількість зброї та військової техніки, залишеної російською армією на полі бою, перевищує обсяг підтримки, яку Україна отримала від Заходу з початку вторгнення.

Американська редакція за оприлюдненими даними повідомила, що під час контрнаступу на сході українська армія захопила 460 російських танків, 92 самохідні гаубиці, 448 БМП, 195 БТР, 44 ракетні комплекси PC30. І це, мабуть, ще не все, адже інформація про здобуті трофеї не завжди оновлюється.

«У нас стільки трофеїв, що ми навіть не знаємо, що з ними робити», – прокоментував заступник начальника штабу батальйону «Січ Карпацька» Руслан Андрейко та додав: «Ми починали як піхотний батальйон, а зараз ми перетворилися в механізований батальйон».

І хоча експерти зазначають, що частина покинутої зброї «придатна лише для експонування в музеї», вони також визнають, що протягом останніх місяців Збройні сили України захопили сучасну російську військову техніку, зокрема бронетехніки Т-90 і БТР-82. перевізники

Безсумнівно, це йде на користь Україні. У останньому звіті Інституту вивчення війни США дослідники наголошують, що кульмінація українського контрнаступу на північному сході ще попереду. На їхню думку, якщо українська армія й надалі буде діяти з таким імпульсом, то контрнаступ може закінчитися навіть звільненням окупованих територій в Луганській області. Сила й організованість українців, які атакують як з півдня, так і з півночі, змушує росіян вибирати, де зміцнити свою лінію оборони. У результаті, наголошують аналітики, це може призвести до перемоги української армії в обох місцях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також