Найближчим часом російські та північнокорейські війська почнуть штурмувати українців на Курщині, - NYT

120 0

Ми у соцмережах:

фото-The New York Times

Згідно даних української розвідки, росіяни розмістили там 50 000 військових, а українське угрупування може налічувати близько 30 000.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте в понеділок підтвердив, що війська Північної Кореї були розгорнуті в Курській області, заявивши, що це є "небезпечним розширенням" війни. 

Росіяни і північнокорейці підуть в атаку найближчими днями

Минулого тижня українські та американські офіційні особи заявили, що кілька тисяч північнокорейських військовослужбовців прибули в цей район, пише The New York Times сьогодні, 28 жовтня. Вони є частиною більшого контингенту до 10 000 військовослужбовців, який Північна Корея готується розгорнути на російській стороні фронту, за даними влади в Києві та Сеулі.

Військові експерти кажуть, що це занадто мала кількість, щоб вплинути на загальну ситуацію на ширшому полі бою, де обидві сторони розгорнули сотні тисяч солдатів, але потенційно достатня, щоб допомогти Москві повернути свою територію в Курській області.

"У міру того, як їхня кількість зростає, я очікую, що їхній вплив буде помітний у прогресі стабільної російської контратаки", – сказав Джон Форман, колишній аташе з питань оборони Великої Британії в Москві та Києві.

Однак незрозуміло, як саме північнокорейські війська підтримають контрнаступ Росії в Курській області. Аналітики кажуть, що солдати можуть використовуватися в прямих атаках або для охорони районів за зоною бойових дій, таким чином звільняючи російські війська для штурмів, але їхня ефективність у бою не перевірена і може бути ускладнена проблемами координації з росіянами.

У п'ятницю президент України Володимир Зеленський заявив, що очікується, що війська Північної Кореї розпочнуть бойові дії на початку цього тижня. Український військовий, який воює в районі Курська, розповів, що його командири попередили його про те, що штурм може бути неминучим. "Вони попередили нас про атаку найближчим часом. Ймовірно, найближчими днями", – заявив у суботу у текстовому повідомленні заступник командира 61-ї механізованої бригади України підполковник Артем Холодкевич.

Українська армія також випустила українсько-корейський розмовник для своїх військ, щоб звернутися до північнокорейських солдатів і закликати їх здатися.

Військові КНДР можуть мати проблеми на полі бою

Війська Північної Кореї не брали участі у війні з 1950-х років і, якщо їх відправлять на передову, зіткнуться із загартованими в боях українськими солдатами.

Віктор Кевлюк, український полковник у відставці, який зараз працює в київському Центрі оборонних стратегій, сказав, що координація їх з російськими військами також виявиться складною, оскільки вони не розмовляють однією мовою, пройшли різну підготовку і не знайомі з місцевістю, де вони будуть воювати.
 

"Це може стати величезним головним болем для російської армії, яка не звикла мати під своїм командуванням великі іноземні підрозділи",сказав Вольфганг Ішингер, колишній посол Німеччини у Вашингтоні та голова Мюнхенської конференції з безпеки.

Українська розвідка заявила, що Росія планує призначити одного перекладача на кожних 30 північнокорейських солдатів для кращої координації з російськими військами на полі бою.

Віктор Кевлюк сказав, що він очікує, що північнокорейські війська будуть використані в штурмах українських позицій, дотримуючись давньої стратегії Росії, яка полягає в тому, щоб завалити іншу сторону хвилями наземних атак.

"Північнокорейські підрозділи штурмуватимуть найбільш укріплені позиції українців, а російські регулярні війська закріплять захоплені об'єкти та рубежі. Російська тактика незмінна: реалізувати чисельну перевагу в особовому складі з артилерійською підтримкою", зазначив експерт.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також