Найчастіше українці звертаються до невролога, лора і окуліста - МОЗ

731 0

Ми у соцмережах:

Найчастіше українці звертаються до невролога, лора  і окуліста - МОЗ

У Національній службі здоров'я повідомили, до яких лікарів найчастіше звертаються українці

 

Серед 23 млн направлень в електронній системі з квітня 2020 року переважають направлення на консультації лікарів-спеціалістів - їх 56%, повідомляє пресслужба відомства.

"Найчастіше пацієнти звертаються за електронним направленням до невролога, лора та офтальмолога. За електронним направленням безплатну консультацію невролога отримали понад 564 тис. пацієнтів, консультацію лора - 477 тис. пацієнтів, офтальмолога - 478 тис. пацієнтів", - ідеться у повідомленні.

Завдяки відкритій статистиці ведення електронних медичних записів власники та керівники закладів охорони здоров’я можуть бачити реальну картину щодо попиту на відповідних лікарів.

"Місцева влада може прогнозувати, яких фахівців необхідно залучати на роботу в місцеві лікарні, а яких - перекваліфіковувати", - наголошується у повідомленні.

При цьому до певних лікарів-спеціалістів людина може потрапити без направлення. І НСЗУ оплатить такий візит за пацієнта.

"Це гінеколог, психіатр, стоматолог, педіатр, нарколог, фтизіатр. Також без направлення можна звернутись до лікаря, в якого пацієнт із хронічними захворюваннями перебуває під медичним наглядом", - додали у відомстві.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також