Найчастіші ускладнення від коронавірусу – розповідає інфекціоніст

16826 0

Ми у соцмережах:

Найчастіші ускладнення від коронавірусу – розповідає інфекціоніст

Лікар Ольга Голубовська назвала найчастіші ускладнення від COVID-19

 

 Коронавірус уражає майже всі органи і системи людського організму: легені, нирки, серце, нервову систему, - розповіла завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця Ольга Голубовська.

За її словами, вірус насамперед уражає легеневу тканину, внаслідок чого розвивається фіброз легенів. Тому лікарка рекомендує тим, хто переніс COVID-19, обов'язково зробити щеплення від грипу через 2-3 тижні після одужання.

Це пов'язано з тим, що грип також уражає нижні дихальні шляхи. І "накладення" цього захворювання на фіброз може призвести до тяжких наслідків.

Крім того, за словами Ольги  Голубовської, у деяких пацієнтів може розвиватися ниркова недостатність. Також частим наслідком коронавірусної хвороби є тромбоз судин.

"Серце також під ударом COVID-19. У деяких наших пацієнтів траплялося по кілька інфарктів за період перебування на стаціонарному лікуванні", – розповіла лікарка.

Голубовська також зазначила і про негативний вплив коронавірусу на центральну нервову систему і психіку. Він пов'язаний із гіпоксією і застосуванням деяких лікарських препаратів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також