Найкорисніші для серця продукти

1442 0

Ми у соцмережах:

Найкорисніші для серця продукти

Кардіологи зазначають, що регулярне вживання деяких продуктів може позитивно позначитися на роботі серця і стані судин.

В раціоні харчування кожної людини повинні обов’язково бути свіжі сезонні фрукти і овочі. Особливо тих людей, у яких є проблеми із серцево-судинною системою. Правильне харчування допоможе їм не тільки підвищити імунітет, але і в прямому сенсі слова продовжити життя.

На думку експертів, насамперед у раціон потрібно включити свіжі фрукти й овочі. При цьому важливо з’їдати їх не менше 400 грамів на добу. Це морква, огірки, помідори, перець та інші популярні овочі. Це корисно всім, а особливо сердечникам. Але при цьому варто пам’ятати про важливі нюанси: не можна часто їсти картоплю, оскільки в ній міститься багато крохмалю і мало клітковини, а також виноград. У цій ягоді занадто багато цукру, і це може призвести до стрибка рівня цукру в крові.

Найкориснішими для здоров’я людей, що мають проблеми із серцем або судинами, фахівці називають такі продукти:

Морська риба (особливо дика, з північних морів). Її рекомендується вживати як мінімум два-три рази на тиждень, в ідеалі — п’ять-шість разів.

Горіхи (волоські, кешью, арахіс, кедрові).

Оливкова олія, що містить важливі для організму Омега-3 і Омега-6 жирні кислоти, які беруть участь у регуляції обміну холестерину.

Гіркий шоколад (у складі якого понад 70% какао). Без побоювання за здоров’я і стрункість фігури можна їсти 20–30 грамів шоколаду в день.

Банани (але не більше 2 штук на день).

Насіння льону.

Помідори і буряк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також