Найкраща поза – на спині

3446 0

Ми у соцмережах:

Найкраща поза – на спині

Лікарі назвали найкращу позу для сну: допоможе шлунку і захистить від зморщок

 

Більшість людей мають улюблену позу для сну, в якій швидко й міцно вдається заснути. Проте лікарі попереджають: не всі пози є однаково безпечними. А через деякі виникають так звані сонні зморшки, позбутися від яких не допоможе жоден косметолог.

Найкращим лікарі визнали сон на спині, хоча в такої пози теж є певні недоліки. Але, на жаль, на спині сплять всього 10% людей.

Така поза допоможе зменшити біль у шиї. Сон на спині також полегшує травлення, особливо якщо ви лягли спати перед тим добряче попоївши.

На спині треба спати, якщо ви помічаєте зморшки в тих місцях, в яких їх не має бути. Приміром, ви ніколи не хмуритеся, а у вас з'являються зморшки між брів. Особливо їх добре видно після пробудження.

"Сонні зморшки" відрізняються від вікових і мімічних тим, що не підлягають косметологічному відновленню. Можна скільки завгодно користуватися патчами і кремами, це не позбавить від появи продавлених глибоких ліній.

Якщо ви спите на животі, ваші "проблемні зони" - лоб і міжбрів'я; якщо на боку - щоки, носо-губні складки і так звані гусячі лапки.

Єдиний вихід - навчитися спати на спині. Фахівці рекомендують вибрати «правильні» подушку, матрац і постільну білизну. Можна також обкластися подушками, які не дадуть несвідомо повернутися на бік під час засинання.

Сон на боку хоч і загрожує зморшками, однак може знизити ризик втрати когнітивних здібностей. Під час сну в такій позі додатково очищаються дихальні шляхи і поліпшується кровообіг.

Однак спати на боку потрібно з хорошою подушкою, яка забезпечить кращу підтримку шиї. Інакше може виникнути біль у цьому відділі хребта.

Найрідше люди сплять на животі. Проте така поза може бути корисною для людей з апное. Сон на животі також підходить тим, у кого є проблеми з траленням.

Щодо недоліків такої пози, то сон на животі спричиняє додатковий тиск на суглоби, що не зовсім добре для людей з відповідною проблемою. Також такий сон загрожує болем у шиї.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також