Морква і морквяний сік давно відомі як народний засіб боротьби з гіпертонією. Ще один доказ того, що морква — потужний засіб для нормалізації тиску і профілактики серцево-судинних проблем, надали вчені.
В ході дослідження медики встановили, що додавання до раціону моркви не тільки нормалізує артеріальний тиск, а й покращує стан судин, уражених атеросклерозом. Тому дослідники рекомендують їсти моркву і пити морквяний сік з метою профілактики серцево-судинних захворювань.
Морква багата калієм, саме цей елемент відповідає за здоров'я серцевого м'яза, допомагає налагодити роботу всієї серцево-судинної системи. А ще, завдяки вмісту в моркві селену, можна зберегти молодість і зміцнити імунітет. Крім того, морква — багате джерело бета-каротину (провітаміну А), який є потужним антиоксидантом, допомагає зберегти зір, а також знижує ризик розвитку раку.
Єдиний мінус моркви — вона алергенний продукт, тому людям, схильним до алергічних реакцій, з морквою слід бути обережними.