Найпопулярнішими серед абітурієнтів на Рівненщині були «водник» і право

1732 0

Ми у соцмережах:

Найпопулярнішими серед абітурієнтів на Рівненщині були «водник» і право

Закінчилася вступна кампанія до вищих навчальних закладів Рівненщини. У місцеві виші вступники цього року подали понад 27,8 тисяч заяв, з них на «магістратуру» - 5,3 тисячі, у коледжі – близько 7 тисяч, а в заклади професійної освіти – 3,3 тисяч заяв.

Серед університетів  найбільше заяв подано до Національного університету водного господарства та природокористування – 5,6 тисяч, повідомляє прес-служба обласного управління освіти.

До Рівненського державного гуманітарного  університету було подано 5,3 тисяч заяв, Національного університету «Острозька академія» – 2,9 тисяч, ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені акад. С.Дем’янчука» – 1,3 тис.

Найбільше заяв абітурієнти подавали на такі спеціальності: «Право», «Країнознавство», «Культурологія», «Міжнародні відносини», «Журналістика», «Спеціальна освіта (Логопедія)», «Фізична культура і спорт».

Найменш популярними стали «Гідроенергетика», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Релігієзнавство», «Менеджмент», «Економіка».

Серед коледжів найбільш популярними стали Рівненський коледж НУБіП, Рівненська медична академія, Рівненський коледж економіки  та бізнесу, Рівненський  економіко-технологічний   коледж  НУВГП, Рівненський кооперативний економіко-правовий коледж та Технічний коледж  НУВГП. 

Найбільше заяв подано на спеціальності у коледжі: «Транспортні технології», «Інженерія програмного забезпечення», «Дизайн», «Готельно-реcторанна справа», «Облік і оподаткування», «Лікувальна справа», «Медсестринство», «Акушерська  справа» та «Cадово-паркове господарство». 

Серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти найбільше заяв було подано до Рівненського центру професійно-технічної освіти сервісу та дизайну, Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту, Рівненського професійного ліцею та Вищого професійного училища № 1 м. Рівне.

Найбільше у них обирали спеціальності «Кравець-закрійник», «Кухар», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Електрогазозварник».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також