Найсмішніші бандити України

6231 0

Ми у соцмережах:

Найсмішніші бандити України

Відома премія Дарвіна за кордоном присуджується посмертно тим, чиї безглузді й несподівані вчинки стали причиною їхньої загибелі. На думку засновників, саме так відбувається в наші дні природний відбір. Як виявилося, і на нашій батьківщині багато таких громадян, які, щоправда, розпрощалися не з життям, а зі свободою.

Про дивні, безглузді, іноді відверто смішні злочини, які були скоєні українцями, журналісти дізналися в патрульних міліціонерів і відомих слідчих. Це ті самі невигадані історії, якими правоохоронці діляться тільки в неформальній обстановці і які через багато років стають анекдотами. Як зізнаються міліціонери, причини безглуздостей найчастіше — у пияцтві, неймовірній жадібності й зайвій хитрості. Один з таких випадків стався у липні цього року в Луганській області. Водій, який був напідпитку, намагаючись утекти від «даішників», дав газу. Почалося переслідування. Однак після того як старенькі «Жигулі» втікача було блоковано, чоловік і його пасажир зі словами «росіяни не здаються!» накинулися на двох працівників ДАІ й почали їх кусати. І цей первісний спосіб самозахисту виявився досить ефективним, патрульні потрапили в лікарню з множинними укусами. В одного з «даішників» відкушено частину плеча (йому майже місяць довелося лежати в лікарні), в іншого інспектора від водійських зубів дуже постраждали палець руки і коліно. Один Бог знає, чим би усе закінчилося, якби не підмога. Хуліганів усе-таки вдалося скрутити.

Міліціонерз гранатою в кишені У нестандартні ситуації потрапляють і міліціонери. Кілька років тому в Донецькій області правоохоронці на вулиці вилучили навчальну гранату в молодого хлопця. Після чого патрульний засунув боєприпас у кишеню і забув про нього. Після зміни він пішов з друзями в кафе. Повертаючись додому, компанію зупинив інший патруль міліції. На прохання пред’явити вміст кишень міліціонер у цивільному дістав ту саму гранату. Перелякані патрульні в одну мить стрибнули в кущі, а чоловік, якого вони перевіряли, вирішивши, що питань до нього більше немає, заховав усе, що пред’являв, і пішов спати. Піднятий по тривозі міськвідділ міліції всю ніч марно прочісував місто в пошуках «терориста». Усе стало на свої місця, коли наступного дня чоловік приніс забуту гранату реєструвати і здавати. Покарали його за таку забудькуватість добряче.

Підземна погоня Дивні історії відбуваються інколи навіть під час небезпечного процесу — затримання. Пограбована двома хлопцями в Соломенському районі столиці жінка побачила патруль, який проїжджав мимо, і звернулася до міліції за допомогою. На той момент бандити встигли перебігти на протилежний бік широкої вулиці, розділеної бетонним відбійником. Об’їжджати було дуже довго, злочинці б встигли зникнути. «Ну, тримайтеся!» — крикнув водій міліцейського «уазика» і, дико сигналячи, зарулив просто в... підземний перехід. Коли грабіжники побачили, як з-під землі по сходинках зі страшним ревом вилітає авто з блимавкою, вони оніміли. Зблідлі злодії навіть руки вгору підняли.

Викрав два київських сміттєвози Часто, як зізнаються в міліції, злодіїв вдається затримати через їхні шкідливі звички. Бандит зважився вночі викрасти авто, але на справу пішов з пляшкою горілки. В одному з дворів побачив авто, вирвав замок з дверей і забрався в салон. Спробував завести авто, але з перших спроб не зміг. Щоб трохи заспокоїтися, випив 100 грамів. Не допомогло. Викрадач випив з горя більше половини «півлітри» і заснув просто в салоні. Вранці до автомобіля прийшов його власник і побачивши на сидінні незнайомця, викликав міліцію. Якби тільки невдале викрадення — ще зрозуміло. Але іноді люди наважуються викрасти зовсім дивні авто. У Святошинському районі 34-річний киянин з багатим кримінальним стажем намагався викрасти... сміттєвоз. Причому саме це авто він викрадав вдруге! Як розповів чоловік після затримки, він жив недалеко від стоянки цього транспорту, напився і йому захотілося розважитися. Придумав проїхатися з вітерцем на оригінальному транспорті, що йому і вдалося. Чоловік представився працівником експлуатаційного управління, застрибнув у кабіну і виїхав на одну з доріг. Комунальники побачили, що за сміттям авто не заїжджає, запідозрили недобре й погналися за ним на трьох сміттєвозах! Після того як наздогнали, під’їхала й міліція. Пізніше з’ясувалося, що майже 10 років чоловік провів у в’язницях за крадіжки, розшукувався за викрадення... велосипеда і ще одного сміттєвоза.

Бенкетували,поки не попалися У київській міліції ще довго будуть згадувати злодіїв, які забралися в елітну квартиру в Печерському районі, обладнану сигналізацією. Спрацювала сирена. «Брати» злодіїв приїхав наряд Держслужби охорони. Злодії злякалися і наглухо закрили двері, які, як зізналися міліціонери, легше було підірвати, ніж зламати. Злодії ж, зрозумівши, що діватися нікуди, плюнули і влаштували в квартирі гулянку. Дістали з бару хазяїв найдорожче спиртне, накрили стіл і почали бенкет. «Перервав веселощі хазяїн квартири, який приїхав із ключами», — розповіли у прес-службі столичної міліції. Трапеза на місці злочину була і в Святошинському районі. Голодний чоловік уночі вирішив «брати» продуктовий магазин. Коли побачив велику кількість продуктів — очі розбіглися. Не відходячи від каси, він почав відзначати вдалу справу. Поїв, випив дві пляшки горілки і... заснув. Так його й застали продавці, які прийшли вранці на роботу...

Убивцю бабусі видала спідниця і вудка Нещодавно в селищі Слобода Чернівецької області міліціонерам знадобився майже тиждень, щоб знайти незвичного зловмисника, колишнього ув’язненого, якого штовхнув на новий злочин собачий гавкіт. 50-річний чоловік, як з’ясувала міліція, посварився з однією бабусею через те, що її собаки постійно на нього гавкали, коли він проходив повз її будинок. Любитель випити попередив жінку, щоб та перевиховала псів, інакше пошкодує, мовляв, він буде розбиратися вже з нею. Собаки продовжували гавкати щойно він з’являвся. Терпець п’янички увірвався і він зважився на крайні заходи. Одного дня він навідався до пенсіонерки з ножем, завдав їй безліч ударів, а щоб приховати сліди свого злочину, підпалив її будинок. Убивця-палій, як з’ясували міліціонери, був приїжджим, затримати його по гарячих слідах не вийшло. Зловмисник намагався конспіруватися, але, як виявилося, занадто перестарався. «Те, що його повинно було врятувати, у підсумку і згубило», — жартують тепер чернівецькі міліціонери. Вулицями підозрюваний почав ходити в жіночому одязі — для маскування одягнув спідницю, блузку, жіночу кофту і навіть запасся відповідною нижньою білизною. Але якось не встояв перед спокусою порибалити. «Жінку»-рибалку на березі озера помітила міліція, яка саме в цей час прочісувала район у пошуках жорстокого убивці. Коли оперативники зацікавилися особою жінки, то зрозуміли, що одягнена вона була щонайменше маскарадно, а коли затримали, то вилучили у фальшивої пані ще й ніж. Передбачається, що ним п’яниця й убив пенсіонерку. При огляді з’ясувалося, що ніяка це не пані... Порушено кримінальну справу. Якщо вину рецидивіста доведуть, йому загрожує від семи до 15 років ув’язнення або «вишка» — довічне ув’язнення.

З пістолетом на замку У Львові кілька місяців тому один з банків намагався пограбувати молодик. Як відзначає начальник відділу зв’язків із громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Денис Харчук, зловмисник був озброєний, причому його пістолет навіть має якусь історичну цінність. Злочинець врахував усі нюанси, коли йшов на справу: час нападу, шляхи відходу, не врахував тільки примх долі. Коли чоловік увірвався в банк і зажадав грошей, пригрозивши пістолетом, саме слідом за ним зайшла керівник цього відділення. Жінка вчинила просто — швидко закрила пластикові вхідні двері на замок! Грабіжник намагався вирватися з пастки, кілька разів вистрілив по замку, але нічого так і не зміг зробити. Викликаний по тривозі наряд міліції скрутив горе-злодія.

Золота кватирка У Чернігівській області до сьогодні ніхто зі злочинців не зміг «погоріти» безглуздіше, ніж 30-річний магазинний злодія. НП сталася в невеликому містечку Новгороді-Сіверському навесні нинішнього року. Невдачливий злодій намагався пограбувати універмаг, але, як розповіли у прес-службі обласного відділу міліції, його підвела жадібність. Усе розвивалося за таким сценарієм: ввечері чоловік зайшов в універмаг, дочекався закриття й почав набивати кишені золотом. Після цього прихопив добротну дорогу курточку і з усім цим добром почав вибиратися на вулицю через кватирку. У цей момент спрацювала сигналізація, і на своє лихо злодій застряг! Так і провисів до приїзду міліції. Щоб «золотого грабіжника» затримати, правоохоронцям спочатку довелося його... звільняти, потягнувши за ноги. Бідолаха був такий шокований, що в перші секунди не зміг вимовити ні слова. Як припускають у міліції, після того як злодій почув завивання сигналізації, він ще міг втекти, якби менше нагріб золота і не брав із собою новий верхній одяг.

Авто влетіло через вікно А от у Макіївці Донецької області був випадок, коли у вікні квартири на першому поверсі застряг... крутий автомобіль. Молодий водій іномарки, напевно, перевищив швидкість. На повороті порушник не впорався з керуванням, перелетів через кювет, поламав дерево і влетів у вікно квартири. Щоб евакуювати авто з місця ДТП, «даішникам» і комунальникам довелося докласти чимало зусиль — заднє колесо автомобіля застрягло в кватирці.

Пограбувати квартиру допоміг Інтернет Нещодавно в Печерському районі Києва на гарячому затримали злодія, який намагався обікрасти квартиру з допомогою Інтернету. У всесвітній мережі він знайшов інформацію про те, як зламувати замки підвищеної надійності, вивчив це ремесло й вирушив на справу. Як розповіла прес-офіцер Печерського райуправління міліції Юлія Мусташ, злодію вдалося зламати замок, після чого він почав шукати по кімнатах гроші. Його спроби виявилися невдалими. Він прихопив два ордени Червоної Зірки, два ордени ВВВ, золоту і срібну каблучки, а за наступними речами вирішив повернутися пізніше. Як розповів хлопець на допиті, він хотів переконатися, що його ніхто не помітив. Однак виявилося, що його засікли пильні сусіди і викликали міліцію. Коли він вийшов з квартири, наряд уже чекав його біля порога. «Він розповів, що відкривати замки навчився елементарно — знайшов таку інформацію в Інтернеті. Там було описано все дуже детально: які є відмички, види замків і найголовніше — точна інструкція злому», — розповіла Юлія Мусташ.

Десятка курйозних правопорушень На думку правоохоронців, найдивніші і найсмішніші злочини найчастіше відбуваються через те, що бандити випилизайвого, перестаралися з конспірацією або просто знайшли нестандартні рішення в звичайних ситуаціях. У незалежній Україні 1. У Чернігівській області злодій з набитими золотом кишенями застряг у кватирці універмагу 2. У Луганській області п’яний водій і його пасажир покусали патруль ДАІ, який вимагав пред’явити документи. 3. Киянин для розваги викрадав сміттєвози. В одному закінчився бензин — викрадач утік, іншого разу його наздогнали комунальники на трьох сміттєвозах. 4. У столиці «домушники» вистрибували у вікно другого поверху з побутовою технікою, втікаючи від міліції. Один з них 200 метрів пробіг зі зламаною ногою. 5. Чернівецький убивця переховувався від міліції, одягнувши жіночий одяг, але «погорів» на риболовлі. В часи СРСР 1. Грабіжника київського універмагу знайшли завдяки тому, що один з нічних патрулів запропонував самотньому перехожому підвезти його. Дорогою з’ясувалося, що у валізі чоловіка — золоті прикраси на 100 тисяч карбованців. 2. У Дніпропетровській області юний злодій, який викрав з магазину цукерки і гроші, вибираючись через вікно, наступив на сплячого з рушницею сторожа, але втік. Продавці «списали» на хлопця 5 ящиків горілки і кілька ящиків ковбаси. 3. Двоє ув’язнених у камері спорудили... вертоліт, використовуючи двигун від бензопилки. Але сили двигуна від «Дружби» не вистачило. Літальний апарат з пасажирами заплутався в колючому дроті огорожі. 4. У Києві розкрили вбивство підлітка завдяки тому, що підозрюваному у викраденні авто хлопцю слідчий сказав лише два слова: «Сідай пиши!». До викрадення той був непричетний, але написав про більш серйозний злочин. 5. Двоє запорізьких хлопців, щоб «відкосити» від армії, придумали план. Один поклав руку на унітаз, другий повинен був стрибнути на неї і зламати. У приятеля спрацював інстинкт самозбереження і він забрав руку, а стрибун зламав ногу об унітаз.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також