Найстарша мама загиблого героя з Костополя віддала на фронт його автомобіль

1623 0

Ми у соцмережах:

Найстарша мама загиблого героя з Костополя віддала на фронт його автомобіль

75-річна костопільчанка Галина Шаварська одна з найстарших матерів загиблих воїнів Костопільської громади. Займалася волонтерством з 2014 року, ще більш активно – від початку повномасштабного вторгнення. Після загибелі сина Андрія пані Галина подарувала 77-ій аеромобільній бригаді його автомобіль та продовжує допомагати фронду усім, чим може, а також і пораненим бійцям у Костопільській лікарні.

Андрія Шаварського, котрий раніше служив у Нацгвардії, мобілізували у липні 2022 року. Загинув у травні 2023-го на Донеччині. Нагороджений медаллю «За оборону міста Бахмут» та медаллю «За оборону рідної держави». Як мати, Галина Шаварська трепетно береже пам’ять про сина і досі не може сказати про нього «був». Вона мужньо тримається і, незважаючи на вік, продовжує своє волонтерство.

«З перших днів війни, коли повідкривалися спеціальні фонди, я переказую кошти і допомагаю фронту. Посилки на 14-ий окремий стрілецький батальйон «Полісся», де служив мій Андрій, надсилала постійно. Співпрацювала з тутешніми благодійними організаціями та волонтерами, - розповіла Галина Василівна. - Коли у мене сталося горе, я познайомилася з матерями та дружинами наших загиблих земляків, які об’єдналися у громадську організацію «Героїв Костопільщини «Ангели на щиті»». Ми готуємо каші та енергетичні батончики хлопцям на фронт, робимо окопні свічки, збираємо кошти на придбання всього необхідного. Варимо компоти й передаємо разом зі смаколиками бійцям, які лікуються у нашій лікарні. Узимку й речі збирали немісцевим військовим, яких привезли лікуватися до нас з інших областей».

Нещодавно пані Галина передала 77-ій окремій аеромобільній десантно-штурмовій бригаді автомобіль свого загиблого сина. Разом з дочкою додали до нього великий ящик необхідних в окопі речей.

«Машина міцна, на ходу. Я віддала її, нехай служить хлопцям. Телефонував до мене керівник екіпажу цієї машини і дякував. Тепер чекатиму їх усіх на авто до мене в гості», - каже волонтерка.

Днями Галина Шаварська передала військовим, які служать біля Часового Яру, дрон. Ще два дрони поїдуть на Запоріжжя та Донеччину. Кошти на їх придбання зібрали зусиллями членів громадської організації «Ангели на щиті». А ще пані Галина допомагає коштами на лікування дружині побратима Андрія і з гордістю показує фото ляльок-мотанок, яку робили тут разом матері та дружини загиблих і які продали на благодійному ярмарку у норвезькому містечку.

«Ми переживаємо горе кожен по-своєму. Та ми не маємо бути ображеними на весь світ, повинні чути, поважати і підтримувати одне одного. Розумію, що ніхто жодними зусиллями не поверне мені сина. Щоб не потонути у своєму горі, я хочу підтримувати хлопців, які воюють і наближають світлий день перемоги. Ми маємо жити і бути корисними, скільки зможемо, у пам’ять про наших синів», - упевнена Галина Шаварська. 

Костопільська міська рада


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також