Найвідоміша поліська бабуся святкує 85-річний ювілей

2041 0

Ми у соцмережах:

Найвідоміша поліська бабуся святкує 85-річний ювілей

Домініка Чекун – жінка-феномен, знавчиня автентичного поліського співу, одна з останніх її носіїв. Саме 15 серпня зіркова бабуся святкує свій 85 День народження. Бабуся Даня, як зазвичай називають її рідні та односельці, проживає в селі Старі Коні, що неподалік Зарічного.

Район.Вараш уже неодноразово писав про зірку світового рівня, яка виступала на сценах Польщі, Угорщини, Франції, Росії та Білорусі. Пісні у її виконанні є в аудіоколекції світової спадщини традиційної музики ЮНЕСКО. Вона була дояркою, а стала зіркою світового рівня. 

Зірковій  бабусі у День народження зичать, щоб її голос і пісня ще довго прославляли рідне Полісся, мандрували світом і надихали інших на нові творчі звершення. Лише така світла і чиста душею людина як Даня Чекун має снагу донести світові українську автентику, бо вона – співоча душа Полісся, бо вона – сама Україна. 

Ще у 2017 році її вокал увійшов до пісні «Янголи» відомого українського гурту «ТНМК». До слова, прихильники гурту назвали цю пісню однією з найкращих у репертуарі виконавців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також