Найвищий у світі собака помер від старості у віці 5 років

2312 0

Ми у соцмережах:

Найвищий у світі собака помер від старості у віці 5 років

Німецький дог по кличці Зевс помер від старості у віці п'яти років, повідомляє "Kalamazoo Gazette". Пес жив у штаті Мічиган зі своїми господарями, Кевіном і Деніз Дурлаг, в містечку Отсего штату Мічиган і в 2012 році був занесений до Книги рекордів Гіннесса.

Зріст Зевса в холці становив 112 сантиметрів, а коли пес ставав на задні лапи, його зріст сягав 2 метрів 24 сантиметрів. Йому належало відразу два рекорди — як найвищого живого собаки і як найвищого собаки в історії.

Як повідомив Кевін Дурлаг, тварина померла від старості минулого тижня, не доживши кілька місяців до свого шостого дня народження в листопаді. Крім всесвітньої популярності, Зевс користувався великою любов'ю місцевих жителів — господар часто приводив його в школи і лікарні округу Каламазу, де він допомагав дітям соціалізуватися і долати боязнь собак, а також брав участь в каніс-терапії, тобто процесі лікування із залученням кращих друзів людини. Собак-терапевтів нерідко використовують для реабілітації та корекції дітей і літніх пацієнтів з психологічними, психічними і когнітивними порушеннями. До Зевса найвищим собакою вважався німецький дог по кличці Гігантський Джордж, який жив у США і також був занесений в Книгу рекордів Гіннесса. Зріст Джорджа в холці становив 110 сантиметрів при вазі 111 кілограмів, а висота на задніх лапах перевищувала 2,2 метра. 17 жовтня 2013, як повідомили господарі пса, Джордж помер у віці 7 років в їхньому будинку в Арізоні, не доживши місяць до 8 років. Причина смерті собаки не уточнюється.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також