Назавжди на Рівненщину повернулися семеро Героїв-захисників, які загинули в боях за Україну

16881 0

Ми у соцмережах:

Назавжди на Рівненщину повернулися семеро Героїв-захисників, які загинули в боях за Україну

В останню дорогу провели дубенчан Олега Перетятка та Вадима Донцова, Руслана Гудзікевича із Здолбунівської громади, Сергія Семенюка із Острога, Володимира Дрозда із Мізоцької громади, Валерія Сищука та Петра Швирида із Володимирецької тергромади.

У Дубні на майдані Незалежності відбулося прощання із двома воїнами-розвідниками 130 окремого розвідувального батальйону, які загинули 2 березня 2024 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області, внаслідок артилерійського обстрілу ворога.

Старший солдат Олег Перетятко народився 10 лютого 1996 року. Навчався в Дубенській школі №5, Кременецькому лісотехнічному коледжі та НУВГП. З 2016 року був призваний на службу до лав ЗСУ. В Олега залишились дружина, батьки, брат. Старший солдат Вадим Донцов народився 13 вересня 1987 року. Навчався в Дубенській школі №3. У Вадима залишились донька, мама, дві сестри. Героїв поховали на місцевому кладовищі на Алеї слави.

35-річний солдат Руслан Гудзікевич - уродженець Мирогощі Другої, що на Дубенщині. Проживав солдат у Здолбунівській громаді. Воїн служив в АТО, мав нагороди. На другий день після повномасштабного вторгнення захисник знову вдягнув військову форму, щоб захищати Україну. Служив на Донеччині, Запоріжжі. Розвідник 130 окремого розвідувального батальйону загинув 2 березня 2024 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області, внаслідок артилерійського обстрілу ворога. Поховали Героя у Глинську.

Сергій Семенюк народився 26 лютого 1990 року в Острозі. Закінчив міський ліцей № 2. У 2010 році відслужив строкову службу при Генеральному штабі України. З липня 2016 року був у зоні АТО, в розвідувальному батальйоні. На початку повномасштабного вторгнення брав участь у визволенні Бучі, Бородянки, Макарова, воював на інших напрямках фронту. Загинув Герой 2 березня 2024 року на Запорізькому напрямку. У нього залишилося двоє дітей.

У Мізоцькій громаді попрощалися із захисником Володимиром Дроздом. Воїн народився 24 травня 1991 року, проживав у селі Стеблівка. Герой загинув 4 березня 2024 року під час бойових дій на Донеччині, мужньо виконавши військовий обов‘язок в бою за Україну, її свободу й незалежність. Поховали Героя в рідному селі. Воїну назавжди буде 32…

На Володимиреччині провели в останню дорогу Валерія Сищука та Петра Швирида.
46-річний Валерій Сищук проживав у Володимирці. До лав ЗСУ захисник вступив наприкінці лютого 2022 року. У війську служив водієм-десантником. Загинув Герой 28 лютого цього року під час ведення штурмових дій у Запорізькій області. Поховали старшого солдата в рідному селищі.

Петро Швирид народився у селі Довговоля у 1979 році. Закінчив 9 класів у місцевій школі. Потім з батьком працював на фермі. На службу пішов у вересні 2023 року. Спочатку був Запорізький напрямок, згодом – Донеччина. Петро служив стрільцем-помічником гранатометника механізованого батальйону. Загинув Герой 2 березня під час бойового завдання, отримавши несумісні із життям поранення.

Вічна пам'ять і слава Героям! Щирі співчуття рідним… 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також