НАЗК внесло припис Хомку

2139 0

Ми у соцмережах:

НАЗК внесло припис Хомку

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів міському голові Рівного Володимиру Хомку.

Про це повідомляє сайт НАЗК.

Припис було внесено стосовно начальника управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради Віктора Іськіва, який поклав на Басюка М.О. виконання обов’язків директора комунального некомерційного підприємства «Міська стоматологічна поліклініка» Рівненської міської ради, чим спричинив виникнення у цієї особи потенційного конфлікту інтересів, який врегулював із порушенням встановленого Законом строку.

Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення Віктором Іськівим правопорушення, пов’язаного з корупцією (порушення пункту 1 частини першої, частин третьої та четвертої статті 28 Закону), та за наявності підстав притягнути до встановленої законом відповідальності осіб, дії або бездіяльність яких призвели до вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

- Це давня історія. Зводиться до того, що у Басюка є постійний дописувач, яка постійно на нього пише скарги з тим, що у нього у стоматполіклініці працює його рідна сестра, і це ніби є конфлікт інтересів. Нібито це так, але, ну, які тоді можуть бути лікарські династії і так далі? Тому що раніше там працював його син і він змушений був його звільнити. І зараз сталася така ситуація, що ми цей конфлікт інтересів врегулювали, видали наказ - що Басюк будь-які персональні рішення стосовно своєї сестри буде погоджувати з управлінням (наказ про відпустку, преміювання, хоча він ні разу її не преміював), - розповів порталу ЧаРівне Віктор Іськів. - Але, якщо згадаєте, Басюк став в.о головного лікаря, коли у нього закінчився контракт, і після того він пройшов конкурс та став директором закладу. Відповідно НАЗК нам дало листа, що Басюк повинен нас повідомляти вже не як головний лікар, а як директор закладу., тобто вчепилися до формального. Ми відписали, що це був діючий наказ. Ми відписалися, це врегулювали. Маємо таку неприємність, але це формальність.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також