Назвали ім’я лауреата міської премії імені Уласа Самчука

670 0

Ми у соцмережах:

Назвали ім’я лауреата міської премії імені Уласа Самчука

Цьогоріч на здобуття літературної премії імені Уласа Самчука претендувало п’ять рівненських авторів.

Лауреаткою премії та власницею нагрудного знака стала Галина Данильнук за історико-публіцистичну трилогію «ПДМ: ВЧОРА.СЬОГОДНІ.ЗАВЖДИ» та книгу «Рівне у долях його мешканців» (29 нарисів, написаних на основі спогадів рівнян).

Міський голова Рівного Олександр Третяк зазначив: 

- Приємно, що у нашому місті ми маємо людей, які плекають його історію, намагаються її зберегти. А також власним прикладом надихають інших ставати справжніми патріотами та драйверами нашого Рівного. Саме такою для мене є Галина Данильчук - завідувачка відділу виставок Рівненського обласного Краєзнавчого Музею, але, насамперед, щира патріотка нашого міста, яка зберігає на сторінках власних книг його самобутнє минуле та сьогодення.

Нагадаємо, що міська літературна премія імені Уласа Самчука заснована у 2012 році з метою увічнення пам’яті видатного українського письменника, заохочення сучасних прозаїків до написання творів художньої літератури, які збагачують духовний світ, будять історичну пам'ять народу та його національну свідомість.

З початку заснування Премії її лауреатами ставали такі рівненські письменники: Євген Шморгун, Петро Велесик, Василь Басараба, Ірина Одерако, Олена Медведєва, Микола Панченко, Ірина Баковецька-Рачковська, Віктор Мазаний, Олександр Ірванець. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також