Назвали причину масової гибелі риби в озері в Рівному

1236 0

Ми у соцмережах:

Назвали причину масової гибелі риби в озері в Рівному

Екологічна інспекція встановила, що риба в «Озерянці» в Рівному масово гинула з трьох причин: занадто теплої води, нестачі кисню та перевищення вмісту амонію.

 19 вересня поточного року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшла інформація, що у водоймі в районі Гідропарку міста Рівне задихається і гине риба. Працівниками Відділу інструментально – лабораторного контролю Інспекції були відібрані проби води з метою з’ясування масової задухи риби.

На час відбору проб в озері гідропарку температура води становила від 18,30С до 19,20С, що характеризується нетипово теплою на дану пору року. Лабораторними дослідженнями показників складу та властивостей проби води виявлено низький вміст розчиненого кисню від 0,73 до 2,43 мг/дм3, при нормі в даний період не менше 6 мг/дм3. Також виявлено перевищення відповідно до гранично-допустимої концентрації по біологічному споживанню кисню (БСК-5) в 4,4 рази, по амонію в середньому в 10 разів та по фосфатах в 1,36 рази.

Загальна сума збитків за фактично знищену рибу та від утрати потомства завданої державі, становить понад 16 тис. грн. Матеріали по даному факту направлені в правоохоронні органи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також