Назвав причину "паузи" у створенні у Рівному оптового ринку "Шелен"

1208 0

Ми у соцмережах:

Назвав причину

Олександр Левшук, один з власників майбутнього оптового ринку сільськогосподарської продукції, який збудують на околиці Рівного, біля Луцького кільця, прояснив ситуацію з затримкою його будівництва.

У Фейсбуці Олександр Левшук заявив, що має привід для прояснення ситуації, бо "нестача інформації про створення Оптового ринку с/г продукції "Шелен" призвела до спотворень та помилок у коментарях". 

Попунктно:
1. Проект виключно приватний. Наголошую - жодної копійки від держави Україна.
2. Земельна ділянка площею 9,2 га не надавалася державою. Держава на конкурсній основі надала Статус оптового ринку. Також, статус Національного проекту. Це - завдяки підтримці Агенції міжнародного розвитку США, міністерству Агрополітики України, Рівненської ОДА та Рівненської РДА.
3. Нині Проект готовий на 14%.
4. На цей момент, уся технічна та дозвільна документація в силі. Змін у намірах нема. За умови продовження фінансування, - розпочинаємо завтра, закінчуємо за 2 роки. В складі Проекту - Оптовий ринок; супермаркет 3,5 тис. м. кв.; автостанція на 400 відправлень/добу (вдвічі потужніша, ніж "Чайка").
4. Причина "паузи" - несприятлива політична (читай - інвестиційна) ситуація в країні. Інфраструктурний Проект вартістю $16,5 млн, з плановою окупністю 7,5 років можливий лише в умовах прогнозованості і гарантій права власності.
5. Користь і вплив Оптового ринку дійсно важко переоцінити. Виграють - виробники (найпотужніший канал збуту, експорт); споживачі (ціна - "мінус" 25% гарантовано, безпека продукції). Певно, програють супермаркети,- доведеться знижувати ціну, збільшувати асортимент, швидше платити постачальникам".

Читайте також: Ринок «Шелен» на Луцькому кільці: паркан та вицвіла вивіска

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також