НБУ підготував подарунок нумізматам

1112 0

Ми у соцмережах:

НБУ підготував подарунок нумізматам

В обігу з 5 грудня в Україні з'явиться нова монета.

Нова монета присвячена доктору медичних наук, професору, ученому-отоларингологу, який створив наукову школу отоларингології в Україні, - Олексію Коломійченку, повідомляє НБУ.

Олексій Коломійченко - організатор та перший директор Київського науково-дослідницького інституту отоларингології. Зробив значний внесок у розробку тонзилярної проблеми, діагностику й лікування пониженого слуху, запальних процесів середнього вуха, консервативної терапії основних захворювань вуха, горла, носа, професійної патології органів слуху тощо. Започаткував досліди, спрямовані на клінічне застосування ультразвуку і лазерного випромінювання для діагностики й лікування оториноларингологічних захворювань.

На аверсі монети розміщено: на дзеркальному тлі стилізовану композицію: на прямокутнику декоративне зображення людського профілю, на якому символічно виділено органи, які лікував вчений; вертикальний напис Україна (ліворуч), праворуч від якого - малий Державний Герб України; унизу: номінал та рік карбування монети - 2/гривні/2018; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено портрет О. С. Коломійченка, перед яким - мікроскоп (праворуч); ліворуч вертикальні написи Олексій Коломійченко; угорі та унизу -  роки його життя: 1898 і 1974. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також