Не буде ні молі, ні цвілі. Не пакуйте сушені яблука в поліетиленові пакети

5 0

Ми у соцмережах:

Не буде ні молі, ні цвілі. Не пакуйте сушені яблука в поліетиленові пакети

Хто з нас не любить узвар, зварений із сушених яблук! Але як зберігати сушені фрукти, щоб вони не псувалися з часом? Перш ніж розбиратися, як правильно зберігати сушку, поговоримо про те, чого робити не можна.

По-перше, не пакуйте сушені яблука в поліетиленові пакети. Пластик може створити парниковий ефект, який призведе до появи цвілі. Не варто залишати яблука в місцях із високою вологістю. Це призведе до псування продукту. Не зберігайте поруч із продуктами, що сильно пахнуть, адже вони мають властивість вбирати запахи. Також сушені яблука не можна залишати на сонці. Прямі сонячні промені можуть зруйнувати вітаміни та зіпсувати смак яблук.

Є кілька перевірених часом способів, як зберігати сушку з яблук, щоб не завелася міль і не з’явилася цвіль. Найкраще підійдуть скляні банки з герметичною кришкою. Дождіться, поки яблука охолонуть після сушіння, а наповнюючи банки, намагайтеся залишити якомога менше пустот і щільно закрийте кришку. Так ви зменшите кількість повітря і продовжите життя продукту. Тримайте банки в темному і прохолодному місці. Оптимальна температура — від +10°C до +15°C.

Можна також зберігати яблука в полотняних мішечках — підійдуть вироби з льону і бавовни, або в паперових пакетах чи коробках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також