Не буде води в кранах у Рівному — качайте з колонок

6273 0

Ми у соцмережах:

Не буде води в кранах у Рівному — качайте з колонок

Ще у 1980-х у Рівному діяло з 500 вуличних водопровідних колонок, нині ж їх залишилося усього зо три десятка — решту поступово демонтували. Але нині рівняни знову почали проявляти до колонок інтерес — особливо після того, як після обстрілу 22 жовтня в частині міста зникла вода в кранах, а ціни на бутильовану в деяких магазинах зросли мало не удвічі.

Нещодавно у Львові на свердловинах встановили 12 колонок, щоб мешканці мали резервне водопостачання — вони є автономними і не беруть воду з міської мережі. А яка ситуація у Рівному?

У «Рівнеоблводоканалі» кажуть, що монтувати нові колонки наразі не планують. Але пити воду з тих, що залишилися, можна — її регулярно перевіряють.

Олександр Очкуренко, прессекретар «Рівнеоблводоканалу»

— З кожним роком кількість абонентів, які приєднуються до централізованого водопостачання, стає все більшою. Тому і потреба у водопровідних колонках поступово зникає. Попри це, бувають різні ситуації. Тож в обласному центрі досі залишається близько трьох десятків робочих колонок, які перебувають на балансі нашого підприємства. Працівники «Рівнеоблводоканалу» постійно за графіком проводять контроль якості води з них, а за потреби — ремонт та обслуговування. Результати аналізів показали, що відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді немає, якість відповідає чинним санітарним правилам і нормам.

Досить часто трапляються випадки, коли рівняни псують чи ламають водопровідні колонки. Якщо ви стали свідками такого вандалізму або виявили несправність колонок, телефонуйте на аварійно-диспетчерську службу «Рівнеоблводоканалу» за номерами 62-32-15 та 050-375-40-70.

А для тих, хто мешкає неподалік Басівкутського водосховища, є ще одна проста альтернатива воді з крана — джерело на Оствиці. Нещодавно організатори парку історичної реконструкції самотужки його розчистили і пропонують набирати звідти воду усім бажаючим. Кажуть, на аналіз не здавали, але самі регулярно її п’ють та варять на ній смачні страви в казані. Єдине, рекомендують рівнянам все ж обов’язково кип’ятити її перед вживанням.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також