Не їжте недозрілі фрукти

2845 0

Ми у соцмережах:

Не їжте недозрілі фрукти

Фрукти цінні не лише вітамінами, органічними кислотами, мінеральними солями, але й клітковиною, дубильними і пектиновими речовинами, що благотворно впливають на процеси травлення і діяльність кишечнику, сприяють виведенню з організму холестерину.

яблуко зелене А от недозрілі плоди не приносять користі, більше того, вони шкідливі. Як відомо, більшість недозрілих фруктів тверді, мають жорстку шкірку. Це пояснюється тим, що в них багато протоцелюлози, яка в процесі дозрівання під впливом спеціальних речовин перетворюється на протопектин і лише згодом — на корисний пектин, завдяки якому фрукти стають м'якими. Протопектин під дією травних ферментів може розкладатися, утворюючи метиловий спирт, небезпечний для людини. Ось чому недостиглі плоди стають нерідко причиною тяжких отруєнь, що супроводжуються блювотою, головним болем і навіть порушенням зору. Крім того, підвищений вміст органічних кислот і дубильних речовин в недозрілих плодах несприятливо впливає на шлунок і кишечник. Тому коли людина з'їсть недозрілі фрукти, у неї з'являються блювота, пронос, біль в животі — через сильне подразнення слизової оболонки шлунка і кишечнику. Недозрілі плоди погано перетравлюються, викликаючи загазованість кишечнику, а також печію. Особливо вони небезпечні для дітей, у яких і шлунок, і кишечник чутливі до грубої і занадто кислої їжі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також