Не хочуть мати у дворі сусідів

1562 0

Ми у соцмережах:

Не хочуть мати у дворі сусідів

Частина подвір’я біля будинку №32 на вулиці Соборній незабаром перетвориться на будівельний майданчик. Досі тут, у тіні дерев, гралися діти, сушили білизну і вибивали килими. Тепер доведеться звикати до незручностей, пов’язаних з новобудовою — тут зводитимуть п’ятиповерхівку з підземними гаражами. Однак люди проти такого сусідства. Вважають, що міська влада незаконно віддала частину прибудинкової території, навіть не запитавши згоди мешканців. У понеділок вони зібралися у дворі свого будинку, щоб почути пояснення від представника влади. Не дочекалися.

Уже два роки на цьому місці стоїть дерев’яний паркан як символ майбутньої новобудови. Ще тоді міськрада частину їхньої прибудинкової території (а саме в такому статусі, заявляють мешканці, вона значиться в генплані) відвела управлінню капітального будівництва. Згодом ця комунальна структура передала територію підприємству «Інтергалбуд» під зведення п’ятиповерхового будинку. Зважаючи на спротив людей, будівництво тоді завмерло. При цьому представники влади і будівельної фірми обіцяли врахувати побажання людей, облаштувати двір, а тоді вже розпочинати будівництво. І хоч за цей час нічого з обіцяного не було зроблено, днями на майданчику закипіла робота. Розповідає Ірина Романенко, яка проживає в цьому будинку більше тридцяти років: — Декілька днів тому приїхали якісь люди і почали спилювати дерева, нікому нічого не пояснивши. Жодних документів на ці роботи вони не мали. Принаймні коли люди попросили ці документи показати, вони цього не зробили. Люди вважають, що підштовхнуло будівельників до початку роботе те, що невдовзі буде зареєстроване товариство співвласників цього будинку, яке матиме першочергове право на цю прибудинкову територію. Мешканці налаштовані рішуче — розцінюючи дії влади як незаконне захоплення землі, вони збираються відстоювати своє право на цю територію, звернувшись до прокуратури.

Коментар Володимир Гельфанд, заступник начальника управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому: — Якби у них був хоча б якийсь документ, в якому зазначено, що це їхня прибудинкова територія, тоді можна було б про щось говорити. У мене був випадок, коли один чоловік на вул.Костромській самовільно біля багатоповерхового будинку звів гараж. Коли я запитав, чому він це зробив, він пояснив, що живе в цьому будинку, відтак ця земля теж належить мешканцям цього будинку. Насправді ж земля належить місту. В даному випадку це теж була земля міста. Для будівництва всі дозволи є. Ніяких проблем з будинками, що знаходяться поруч, теж не буде, оскільки паль там бити ніхто не буде. Це буде монолітне будівництво. Крім того, у проекті передбачено створення дитячого майданчика, ремонт дороги-під’їзду, висадження алеї та будівництво майданчика для господарчих цілей. Це все буде, але згодом. А поки триватиме будівництво, треба буде півтора-два роки зачекати і змиритися з тими незручностями, що виникатимуть під час будівництва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також