Не ховайтеся за прапорами! - у Рівному скандалять депутати через 200 млн гривень на оборону

3090 0

Ми у соцмережах:

Не ховайтеся за прапорами! - у Рівному скандалять депутати через 200 млн гривень на оборону

Сьогодні на сесії розглядають питання "оборонного бюджету" - з міського бюджету мають виділити 200 мільйонів гривень на оборону Рівненщини. І одразу ж після виступу голови ОВА Віталія Коваля у сесійній залі почали говорити на підвищених тонах. Депутати вимагають прозорості, бо хочуть знати, на що саме буде витрачено ці кошти.

Очільник Рівненщини дорікнув присутнім у залі депутатам і натякнув на суперечки довкола цього питання, які були напередодні. І нагадав, що оборона області  починається не у Рівному.

- Даю слово дивитися за кожною гривнею, - сказав з трибуни Віталій Коваль.

Планується, що 50 мільйонів з цієї суми все ж піде на оборонні потреби міста.

Міський голова Олександр Третяк тут же нагадав, що минулого року місто виділило на військові потреби 270 млн. грн.

- Не позорте нас перед Луганщиною, дайте військовим гроші! - вигукнула депутатка Галина Кульчинська. 

Свої думки почали висловлювати й інші депутати, але до великої дискусії поки не дійшло - зрештою обранці рівнян вийшли на перерву, щоб поза залою обговорити "оборонне" питання ще раз, перш ніж приймати рішення на сесії.

 Депутати підтримують виділення 200 мільйонів гривень на оборонні потреби та все ж хочуть від ОВА звіту про використання цих коштів, які просять на оборону - бо не хочуть, щоб було як із закупівлею Міноборони яєць по 17 гривень.

          - Шановні депутати, хочу доповісти, що дійсно, вчора при нараді, де був присутній голова ОВА, обговорювалося це питання. І в принципі, було досягнуто консенсусу, окрім одної речі! Була вимога присутніх, яка була оголошена мною (і мене підтримали в цьому голови фракцій, міський голова і секретар) - про надання нам хоча би підтверджуючих документів, куди мають ці кошти іти. Про подальший звіт, як вони використовуються, а також - про видачу з цієї суми у 200 мільйонів гривень, яку просив голова ОВА: тільки ми даємо перші 50 мільйонів - просимо звіт, а потім видаємо наступну суму. В нас немає проблеми, як всі помітили, під час війни за півдня зібратися на сесію, - зауважив депутат Юрій Осіпчук. - Тобто, просимо звіт і так дійдемо до тієї суми, а може, й більшої. Для чого це було зроблено, я думаю, зрозуміло усім. Тому що ми і так на весь світ прогриміли із витратою оборонного бюджету, як куплялися продукти, де були яйця по 17 гривень... Як гроші, які мали іти на оборонний бюджет, "виймалися з диванів" ....Тому це була пропозиція не якоїсь недовіри, а пропозиція, щоб воно було прозоро. Я не знаю, чи є резон обговорювати це в межах голів фракцій. Було би добре, якби кожен депутат прямо тут це все чув, разом з журналістами і з усіма. Тому що по-іншому не можна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також