Не маєш свого лікаря — сиди у черзі

2121 0

Ми у соцмережах:

Не маєш свого лікаря — сиди у черзі

Половина мешканців Рівного ще не підписали декларацію з лікарем. Це не означає, що вони взагалі залишаться без медичної допомоги. Просто коли хтось із них захворіє, то доведеться довше прочекати у черзі в медичній установі. Адже таких пацієнтів направлятимуть до лікаря, в якого не буде пацієнтів.

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— Уже 124 тисячі рівнян підписали договір з лікарем. Це 50% населення міста. Цього достатньо, щоб отримати нормальне фінансування на медичні установи. Наші заклади ще в середині серпня уклали угоди з Національною службою здоров’я. Очікуємо, що в жовтні на первинну медицину надійде близько 23 мільйонів гривень. У наших планах — щоб до грудня кількість підписаних декларацій була на рівні 70%.

Умовно ті люди, які не підписали декларацію, перебувають у «червоному» списку. За місцем проживання за ними закріплений дільничний терапевт. За їхнє лікування держава відшкодовує всього 240 гривень, а за тих, хто підписав декларацію з сімейним лікарем, приблизно 1200 гривень. Окрім цього, у нас вже майже підключена електронна реєстратура. Тому ті, хто підписав декларацію, використовуючи її номер, можуть записатися на прийом до лікаря на сайті medrivne. А хто не підписав — той буде стояти в живій черзі, як у колишні часи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також